(VIDEO) Atalanta kažnjena zbog vređanja Dušana Vlahovića: Za povike "Cigane" zatvaranje dela tribine i 10.000 evra 1Foto: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Disciplinska komisija italijanske Serije A kaznila je Atalantu zatvaranjem dela tribine na sledećoj utakmici u Bergamu i novčano sa 10.000 evra zbog rasističkih uvreda koje je publika uputila igraču gostujućeg Juventusa Dušanu Vlahoviću na nedeljnom meču ova dva tima u Bergamu.

U obrazloženju se navodi da je deo navijača tokom utakmice skandirao srpskom reprezentativcu da je „Ciganin“.

Ružne scene sa stadiona „Gewiss“ podstakle su i predsednika FIFA Đanija Infantina da reaguje na svom Instagramu i zaštiti mladog igrača Juventusa.

„Apelujem na prave navijače da ustanu i ućutkaju rasiste“, napisao je između ostalog prvi čovek Svetske fudbalske asocijacije.

Vlahović, koji je konstantno bio meta navijača Atalante tokom utakmice, u 98. minutu postigao je fantastičan gol za pobedu Juventusa od 2:0 i tri važna boda u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Zbog načina na koji je proslavio gol dobio je žuti karton, a sudija Danijele Doveri je pokušavao da ga primiri kako bi sprečio da se to izrodi u veći incident.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari