(VIDEO) Velika akcija policije: Uhapšeno 12 osoba iz dve kriminalne grupe osumnjičenih za krijumčarenje migranata 1ilustracija Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Policija u Beogradu, Mladenovcu i Aranđelovcu uhapsila je 12 osoba, članove dve organizovane kriminalne grupe, osumnjičene da su se bavile krijumčarenjem migranata, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Ministar Ivica Dačić naveo je u saopštenju da su zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšen organizator jedne od grupa N.B. (26), kao i članovi V.S. (31), R.M. (25), R.N. (26), M.M. (19), B.S. (25) i J.S. (26).

Policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično delo uhapsila organizatora druge kriminalne grupe S.N. (34), kao i članove V.R. (33), P.D. (40), D.D. (44) i R.Z. (65), a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe za kojima policija intenzivno traga.

Dačić je dodao da se osumnjičeni terete da su od maja do avgusta ove godine, za najmanje 178 iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit preko Srbije i nedozvoljeni prelaz državne granice između Srbije i Bosne i Hercegovine, u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Kako se sumnja, pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio N.B. radi sticanja protivpravne finansijske koristi su organizovali nedozvoljen tranzit migranata preko teritorije Srbije, od blizine Zaječara do Beograda i od Beograda do blizine reke Drine, a zatim nedozvoljen prelaz državne granice van mesta obeleženog za prelaz i to čamcem preko reke na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Pripadnici druge organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni S.N. sumnjiče se da su, radi sticanja protivpravne finansijske koristi, organizovali nedozvoljen tranzit preko teritorije Srbije, od blizine Dimitrovgrada do Beograda, nakon čega su, kako se sumnja, krijumčareni ka zemljama EU.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe pronašla i privremeno oduzela veću količinu novca, više vatrenog oružja i manju količinu droge, koja će biti odneta na dalje veštačenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari