(VIDEO) Vladika Grigorije: Vlast i opozicija su prečesto jedan novčić sa dva lica, a neko treći se igra sa njim

Ostavite komentar


  1. Opozicija nije idealna, ali se nikako ne mogu, na bilo koji nacin, izjednacavati Vucicev režim i opozicija. Mnogo je teško baviti se opozicionim radom u Srbiji i svaka cast svakome ko se danas javno suprostavlja diktaturi.
    Poštujem vladiku Grigorija, ali se ne slazem sa ovakvim stavom o srpskoj opoziciji.

  2. Slazem se u potpunosti. Odlicna metafora i jos bolje sto je kao primer upotrebio predmet novac

  3. Neka vladika, ako se želi baviti politikom, skine mantiju, osnuje stranku i sl.. A ne ovako da zloupotrebljava poziciju vladike SPC, sa očitim političkim aspiracijama i velikim ambicijama, očito nezadovoljan što nije izabran za patrijarha i što su ga poslali u Dizeldorf..

  4. Problem su Srbi, kao narod kome je data država Srbija, na osnovu ogromne krvi za nju prolivene. Mali narod prepun sujeta, mitomanija, bolesnog nacionalizma, srebroljublja, vlastohlepstva uz stalnu degradaciju elita i SPC. Pojedinci iz vlasti i opozicije su slika i prilika ovakvog, često puta, tragikomičnog društva.

  5. Lepo je rekao, samo što je ova opozicija gora i od vlasti. U Srbiji je samo vlast svetinja, zapamtite, sve za vlast, ništa bez vlasti. „Odavno“ svaka čast za komentar

  6. Старац Јован Крестјанкин чувен по духовним поукама знао је да на сумњива питања одговори – О Господе дали сте ви уопште православни… Као да се у овом тексту види извесна сумњичавост.

Ostavite komentar


Društvo

Sud privremeno oduzeo imovinu Koluviji 10

Sud privremeno oduzeo imovinu Koluviji

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku da se Predragu Koluviji, prvooptuženom u slučaju "Jovanjica", privremeno oduzme imovina za koju se sumnja da je proistekla iz krivičnog dela.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.