Mesna Kulturno-prosvetna zajednica i KUD „Petefi Šandor“ i ove jeseni, 22. put, organizuju „Bezdanske pozorišne dane“, manifestacija koja svakog vikenda u oktobru okupi i razonodi veći broj meštana. Amateri programe izvode na mađarskom ili na srpskom jeziku. Pozorišne dane 2. oktobra otvorio je mesni KUD „Petefi Šandor“ muzičkom večeri „Gledajmo večeras kabare“, na mađarskom jeziku.

Glumačko društvo „Karinti Friđeš“ 10. oktobra izvešće muzički kabare na mađarskom jeziku „Treba se samo smejati“, a dan kasnije Dramska sekcija bezdanska OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ publici će se predstaviti, na srpskom jeziku, komadom „Naša deca“.

U naredna tri vikenda nastupiće KUD „Petefi Šandor“ iz Kupusine, sela u susednoj opštini Apatin, muzičkom melodramom u tri čina „Liliomfi“, istoimeni KUD iz Bezdana prirediće veče mađarske narodne muzike. Treći vikend oktobra rezervisan je za dečje predstave Dečje grupe KUD „Moric Žigmond“ iz Doroslova i mesnog KUD-a „Petefi Šandor“ iz Bezdana, a poslednjeg dana oktobra nastupiće još jedan KUD koji nosi ime „Petefi Šandora“, iz Mužlje, sela u Banatu, koji će, na mađarskom jeziku, izvesti krimi komediju u tri čina „Povratak žrtve“.

Svi programi u bezdanskom pozorištu počinju u 19 sati, ulaznice staju 100 dinara, odnosno komplet se može nabaviti za 250 dinara Za dečje predstave ulaznica je 50 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari