Više bolesnika na kovid odeljenjima u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru se ne smiruje. Na odeljenjima se povećava broj pacijenata i u kovid sistem uvedeno je staro interno odeljenje.

Minulog dana hospitalizovano je 16 zaraženih – 12 iz ovog grada, dva iz Tutina i po jedan iz Raške i Sjenice, a na kućno lečenje otpušten je samo jedan pacijent.

U Regionalnom kovid centru i u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji nalazi se ukupno 186 obolelih. Juče je povećan i broj najtežežih bolesnika.

Na respiratprima je 10 i na kiseonićkoj terapiji šest. Korona zaraza odnela je još jedan život.

Preminula je osoba iz Novog Pazara. Za 12 dana septembra, od posledica korona virusa umrle su 33 osobe, 18 je iz ovog grada.

Za vod za javno zdravlje (ZZJZ), u minula dva dana, PCR metodom registrovao je još 145 novozaraženih – 143 iz Novog Pazara i dva iz Tutina.

Juče su, 152 osobe testirane brzim antigenskim testom i kod 34 je potvrđeno prisustvo korone.

U kovid ambulantama se ne smanjuju gužve. U dve smene, prethodnog dana, pregledano je 350 pacijenata, na prvom pregledu sa simptomima zaraze bilo je 162 ili 46,2 odsto.

Sa vakcinalnih punktova (Dom zdravlja i Dom omladine) stižu informacije da se, u poslednjih pet dana, naglo povećalo interesovanje za imunizacijom i da se dnevno vakciniše više od 200 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari