Više javno tužilaštvo radi sa polovinom kapaciteta 1Foto: Tužilac Nenad Stefanović/VJT

Više javno tužilštvo u Beogradu od danas radi sa polovinom predviđenih kapaciteta, jer u njemu postupa svega 50 javnih tužilaca, od toga jedan upućen, od sistematizacijom predviđena 103 javna tužioca, prenosi Politika.

Do te situacije došlo je pošto je ukupno 27 upućenih javnih tužilaca 1. marta vraćeno u svoja matična osnovna javna tužilaštva, a konkurs za izbor 38 javnih tužilaca u VJT u Beogradu od 12. aprila prošle godine, još nije okončan.

Očigledno je da se proces odlučivanja nadležnih organa o konačnom izboru 38 javnih tužilaca, mora ubrzati kako bi se rad ovog tužilaštva vratio u normalne tokove, navodi list.

U Odeljenju za opšti kriminal postupa svega 26 javnih tužilaca, u Odeljenju za suzbijanje korupcije sada postupa osam, pre vraćanja upućenih bilo ih je 22, u drugostepenom odeljenju radi pet javnih tužilaca, a isto toliko ih je i u Odeljenju za maloletnike.

U Odeljenju za visokotehnološki kriminal postupa pet javnih tužilaca uz još jednog kome upućivanje ističe u maju, posle čega će biti vraćen u osnovno javno tužilaštvo.

List prenosi i da je 10 javnih tužilaca iz VJT upućeno na rad u druge državne organe, odnosno posebna tužilaštva za organizovani kriminal ili ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari