Više javno tužilaštvo u Beogradu se oglasilo saopštenjem u vezi sa premeštajem tužilaca među kojima su Bojana Savović i Milena Božović 1Foto: BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/MO

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je tužiteljka Bojana Savović ponovo premeštena u drugo odeljenje VJT u Beogradu, a sa njom i tužiteljka Milena Božović Više javno tužilaštvo u beogradu se oglasilo zvaničnim saopštenjem na svom sajtu.

U saopštenju VJT u Beogradu se navodi da je juče na svečanoj sednici Kolegijuma 4. juna 2024. godine, javnim tužiocima je saopštena odluka o izmeni Godišnjeg rasporeda poslova u VJT.

Dalje se navodi da ova izmena Godišnjeg rasporeda podrazumeva raspoređivanje novoizabranih javnih tužilaca po odeljenjima, kao i premeštaj javnih tužilaca u druga odeljenja prema potrebama organizacije rada i efikasnog godnjenja učinilaca krivičnih dela.

Ovu odluku je doneo prvi čovek Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu se oglasilo saopštenjem u vezi sa premeštajem tužilaca među kojima su Bojana Savović i Milena Božović 2
foto Antonio Ahel/ATAImages

U saopštenju se navodi i da javni tužioci, koji nisu zadovoljni izmenom rasporeda, imaju pravo da na ovu odluku ulože prigovor.

Bojana Savović je juče premeštena iz Odeljenja za opšti kriminal u Odeljenje za maloletnike zajedno sa svojom koleginicom Milenom Božović.

Bojana Savović i Jasmina Paunović su prošle godine, takođe po nalogu Glavnog tužioca Nenada Stefanovića, premeštene iz Odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal i to dok su vodile slučaj korupcije u EPS-u, što je svojevrstan presedan da se tužioci premeštaju u sred istrage.

Ovaj potez Nenada Stefanovića izazvao je buru nezadovoljstva u javnosti, zbog čega su organizovani i protesti prošle godine u znak podrške dvema tužiteljkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari