Više od 100 sedmaka bojkotuje nastavu u OŠ „Ljuba Nenadović“: Roditelji prete ispisivanjem dece

Ostavite komentar


  1. Svašta. Kad sam ja završila drugi srednje zbog smanjenja broja učenika rasformira li su celo jedno odelenje i podelili učenike u preostala dva odelenja. Nikog nisu pitali, nikom nije ni palo na pamet da se buni. Broj učenika se smanjio jer su đaci tada gubili godinu ako ne uče, odsustvuju sa nastave više od dozvoljenih izostanaka, ili su bili izbacivanju zbog prekršaja. Dokle nam je stiglo školstvo. Život nije bajka, pogotovo u Srbiji. Što pre deca to shvate, to bolje po njih.

  2. ovde su roditelji digli veću buku nego deca. Zašto dotična gospođa ne kaže da pojedini roditelji brane deci da idu u školu, iako deca žele da idu. Neka kažu šta je pravi razlog bojkota!!!

  3. Ja bih pitala ovu gospođu mamu kako to disciplina dece nije problem roditelja već je problem škole? Vaspitavajte svoju decu pobogu,a ne da ih kao divljake šeljete u škole pa da im niko ne može ništa! Sve same pahuljice ovih godina.. Čuj deca plaču i bune se.. Bože me oprosti i skloni..

  4. Da se nadovežem, upravo tu je problem – gradska prosvetna inspekcija koja ne osluškuje interese dece već škole i ide niz dlaku ministarstvu. A predstavnici škole kupuju vreme, da ne kažem kradu Bogu dane od raspusta do raspusta. Zataškavaju, guraju stvari pod tepih dok problem ne naraste, eskalira i lupi ih po nosu. Onda se sete oko 26. 8. kad dođu sa letovanja da nešto „urade“ i to obično prelome preko kolena da su deca i roditelji šokirani. O tome je trebalo da se razgovara u junu. Da se deca pripreme, a ne ovako. U OŠ Danilo kiš, na primer prema navodima iz iste te prosvetne inspekcije sedi dete koje drugarima iz škole preti nožem i davi ih prilikom razmirica. I leči se. Ali kriva su druga deca – ona koja ga „provociraju“ i „škola tu ne može ništa“. Uvek su kriva druga deca i roditelji. Škola nikada ne može ništa. Prosvetare ćemo, kao država da zaštitimo od nasilnika, a decu koja trpe nasilje – ko šiša ?!?

  5. Zatvoriti škole jer svi sve znaju. Ipak je ovo nebeski narod. Šta sad tamo neki profesori znaju da li treba rasformirati odeljenje, tu su roditelji koji znaju sve i zato ukinuti obrazovanje u Srbistanu.

  6. Kada je moja generacija iz 1975. završila VII razred od četiri odeljenja u VIII su formirana tri odeljenja niko se nije bunio. Ni đaci, ni roditelji, ni nastavnici izavršili smo OŠ bez ikakvih problema. I, šta nam je falilo? Ništa! Ovde su i roditelji i deca razmaženi. Ni sami ne znaju šta hoće.

  7. Ja sam prve godine u mašinskoj školi bio u sjajnom odeljenju gde smo se prosto takmičili ko će da bude bolji i da više zna. To nam se osvetilo jer su nas razbili i pojačali druga mnogo slabija odeljenja sa lenjim i nedisciplinovanim đacima. Rezultat je bio katastrofalan, jer su svi potonuli u prosek nerada i slabih ocena. Jednostavno, oni loši su bili uzor svima, pa iako ste hteli da učite, niste smeli mnogo da se ističete jer bi vas bukvalno probili na odmoru. Ta zaostala, primitivna taktika da dobri treba da vuku slabe je duboko pogrešna. Dobre treba izdvojiti h posebne škole i iz tih redova regrutovati ljude za sve važnije državne funkcije, umesto da nam državu vode ljudi ograničeni intelektualnih sposobnosti sa kupljenih diplomama.

  8. Niko ne pominje decu koja godinama trpe nasilje, sto verbalno sto fizicko pa ove pronene dodju kao tracak nade i svezine. Mame i tate prave paniku, nediji izvrcu istinu i izvlace iz konteksta. U toj generaciji ove skole je bilo napraviti ovakve promene. Rukovodstvo skole ocaj zivi ali ovaj potez im je apsolutno na mestu

  9. „Nedisciplina dece nije problem roditelja, već to treba škola da reši.“ U ovoj rečenici brižne majke krije se i odgovor. Razmaženi roditelji hoće da im drugi vaspitava decu, a kada taj to i pokuša oni bi da ga spreče.
    Sve ove roditelje treba da je sramota!

  10. Hoće i u istu srednju školu/gimnaziju da se upišu, pa u ista odeljenja? Drame bez potrebe. Trebalo bi češće da ih rotiraju, nek upoznaju drugu decu, nastavnike, profesore. Najveća glupost da 8 godina gledaš ista lica.

  11. Sedam lasica (ucenika) je pravilo problem u jednom pilicarniku (odeljenju) a sada su ih razmestili u 6 pilicarnika (odeljenja)…mozda lasica kada je sama (bez drugih lasica) sa pilicima pocne da ih voli?
    I to se zove promena sredine?

Ostavite komentar


Društvo

Tužilaštvo u ozbiljnom problemu: Ukoliko se za tačno mesec dana ne podigne optužnica za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni izlaze na slobodu 9

Tužilaštvo u ozbiljnom problemu: Ukoliko se za tačno mesec dana ne podigne optužnica za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni izlaze na slobodu

Pre tačno pet meseci, 4. aprila, uhapšeni su D.D.  i S.J. iz okoline Bora, pod sumnjom da su ubili dvogodišnju Danku Ilić iz Bora koja je nestala 26. marta. Oni su od tada u pritvoru, optužnica protiv njih još nije podignuta, a prema odredbama Zakona o krivičnom postupku, ukoliko se optužnica ne podigne šest meseci od početka pritvora, osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.