Na prvom „Rakija festu“ u Podgorici više od 20 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine predstavilo se sa 125 vrsta rakija od šljive, dunje, kajsije, breskve, kruške, višnje, a neizostavna je bila i lozova rakija.
Predstavnici hotela „Centre Ville“ u kojoj se održava „Rakija Fest“ kao i Turističke organizacije Podgorice koji su organizovali odnosno podržali ovu manifestaciju Milo Radonjić i Nina Pajović novinarima su kazali da je cilj ove i svih sličnih manifestaija da obogati turističku ponudu kako hotelijera tako i Podgorice i Crne Gore.
„U hotelskoj industriji nije dovoljno ponudti samo prenoćište, hranu i piće već i neka drugačija različita iskustva i na taj način želimo da privučemo što više gostiju“, kazao je Radonjić.
I predstavnici proizvođača rakija na danšnjem „Rakija Festu“ ovakve manifestacije samtraju dobrom prilikom da u direktnim susretima sa ugostiteljima, hotelijerima i ostalim potencijalnim kupcima predstave svoje proizvode iako se dobar deo njihovih proizvoda nalazi u prodavnicama ili hotelsko-ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori.
Ovu manifestcaiju pored TO Podgorice podržalo je i Ministarstvo poljoprivede Crne Gore, a organizatori planiraju da „Rakija Fest“ postane tradicionalna manifestacija.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.