Čitaoci podeljeni u strahu od izbijanja epidemije korona virusa u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/Carlos Ortega

Više od polovine, odnosno 58 odsto čitalaca, smatra da u Srbiji neće izbiti epidemija korona virusa, pokazuju rezultati ankete Danasa.

Povodom prvog zabeleženog slučaja pojave korona virusa u Srbiji, pitali smo ljude da li se plaše da će izbiti epidemija korona virusa u Srbiji.

Veći deo čitalaca, tačnije 58 odsto ne plaši se izbijanja epidemije ovog virusa, dok se 42 odsto plaši da bi ona mogla da izbije, pokazali su rezultati na našoj Fejsbuk anketi, gde je glasalo 2.700 čitalaca.

Čitaoci podeljeni u strahu od izbijanja epidemije korona virusa u Srbiji 2

Na anketi na našem sajtu je glasanje bilo malo drugačije. Naime, 60 odsto čitalaca je tu glasalo potvrdno, ondosno da se plaše da će epidemija izbiti, dok je 40 odsto odgovorilo negativno, od ukupno 1.985 glasova.

Sličan rezultat bio je i na Tviteru, gde je bilo 1.153 glasa. Na ovoj anketi, 63 odsto glasača potvrdilo je da se plaši izbijanja epidemija korona virusa, dok se 37 odsto ne plaši ovakvog ishoda.

Na Instagramu je 38 odsto glasača reklo kako smatra da će epidemije biti i u Srbiji, dok 62 odsto ne veruje u to.

Bilo je mnogo komentara na naše ankete na društvenim mrežama.

„Da, plašim se, jer i da bude, to niko neće javno reći, već će se dugo ćutati o tome“, komentar je jedne čitateljke.

„Ovo je Srbija, zdravstvo na nuli, ne mogu baš biti optimistična“, glasi jedan komentar na Fejsbuku.

Podsećamo, prvi slučaj zaraze korona virusom u Srbiji zabeležen je u petak 6. marta. Reč je o muškarcu od 43 godine, koji je, u više navrata, boravio u Budimpešti, a zbrinut je u bolnici u Subotici.

Prema poslednjem bilansu, u svetu je od novog korona virusa, koji se prvo pojavio u Kini u decembru, zaražena 104.901 osoba, dok je umrlo 3.556 u 95 zemalja i teritorija, kako je javila agencija Frans pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari