Više opština na Kosovu u karantinu zbog epidemije 1Foto: EPA-EFE/ PETRIT PRENAJ

Opština Suva Reka stavljena je u karantin, pošto je registrovan još jedan slučaj zaraze korona virusom, odlučilo je danas Ministarstvo zdravlja Kosovo, pošto je takva mera ograničenja proglašena za Prištinu, Uroševac, Zvečan, Mitrovicu.

„Prema odluci koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja, ovom merom zabranjuju se ulasci i izlasci iz opštine Suva Reka, takođe je na teritoriji opštine zabranjeno kretanje građana i privatnih vozila od 17:00 do 6:00, osim za medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju neophodnih namirnica“, rekao je predsednik te opštine Balji Muharemaj.

On je poručio danas svojim sugrađanima da će svi oni koji se trenutno nalaze van teritorije ove opštine moći da se vrate danas do 17 sati, prenosi KoSSev.

Nakon što je Nacionalni institut za javno zdravlje u subotu uveče saopštio da je u Prištini potvrđeno 20 novih slučajeva inificiranja korona virusom, kosovski ministar zdravlja Arben Vitia je u konsultaciji sa predsednikom opštine Priština Špendom Ahmetijem odlučio da i Prištinu proglasi karantinskom zonom.

Sličnu odluku Vitia doneo je juče i za opštinu Uroševac koju je takođe proglasio za karantinsko područje. Krizni štabovi u Mitrovici i Zvečanu su 3. aprila na predlog epidemiologa, zdravstvenih institucija, Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja, zbog novih slučajeva inficiranja građana korona virusom ove opštine su pod karantinom

. U subotu je na snagu stupila i odluka da je u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan zabranjeno kretanje od 12 do 6 ujutru, koja će trajati dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari