Više parkirališta na novosadskoj Podbari ulazi u sistem naplate 1foto: Pixabay/EM80

Od četvrtka, 1. decembra, počinje naplata parkiranja na parkiralištima u naselju Podbara.

U organizovani sistem naplate parkiranja ulaze parkirališta u ulicama:

Đorđa Rajkovića – između ulica Marka Miljanova i Marka Nešića; Zemljane ćuprije – u delu između ulica Milovana Glišića i Đorđa Rajkovića; Zlatne grede – od Daničićeve do Đorđa Jovanovića; Lončarska i ulice Marka Nešića i Milovana Glišića; Milana Rakića – u delu od Zemljane ćuprije do Marka Nešića; Save Vukovića – u delu od Zemljane ćuprije do Đorđa Jovanovića; Skerlićeva ulica – u delu od Milovana Vidakovića do Save Vukovića.

Ova parkirališta nalaze se u režimu plave zone, bez vremenskog ograničenja.

Parkiranje, po ceni od 44,00 dinara za sat vremena, može se platiti slanjem SMS-a sa registarskom oznakom na broj 8212, ili kupovinom „greb-greb” parking karte na kiosku.

Građani koji imaju prebivalište u navedenim ulicama i poseduju vozilo u vlasništvu imaju pravo na povlašćenu stanarsku parking kartu, po ceni od 130,00 dinara na mesečnom nivou.

Uplata se može izvršiti, od četvrtka 1. decembra, elektronski – korišćenjem aplikacije ePPK, kojoj se može pristupiti na internet adresi www.parkingns.rs, u odeljku ePPK (https://eppk.parkingns.rs).

Takođe, stanarske parking karte izdaju se i na Blagajni JKP „Parking servis“ u Ulici Filipa Višnjića 47, od četvrtka 1. decembra, svakog radnog dana i subotom od 8 do 20 časova. Za regulisanje stanarske parking karte na Blagajni Preduzeća potrebno je dati na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.

Za sve dodatne informacije građani mogu da kontaktiraju JKP „Parking servis“ Novi Sad,
pozivom na brojeve: 021/472-41-40 i 0800/021-104.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari