Tokom novogodišnjih praznika u kategorisanim objektima u Novom Sadu bilo je 2.000 turista. Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, najviše posetilaca došlo je Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Takođe, tokom 11 meseci 2011. u Novom Sadu bilo je više turista nego u istom periodu 2010. U odnosu na prošlu godinu broj noćenja stranih turista povećan je za 45 odsto, a domaćih do 10 odsto.

– U toku novogodišnje noći najviše je bilo turista iz Slovenije, potom iz Hrvatske, zatim iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Generalno, region izuzetno dobro reaguje na Novi Sad i izuzetno su bili zadovoljni time što mogu da vide u Novom Sadu. Tu su i gosti iz Rumunije, Nemačke, Francuske i SAD, pa čak i iz Južne Koreje što je nešto što ističemo – kaže Tihana Vidaković iz TONS-a.

Prema podacima TONS-a, turisti su najviše uživali u noćnom provodu. Posebno interesovanje bile su im čarde, salaši, vinski podrumi i ostali ugostiteljski objekti

– Izuzetna zainteresovanost vlada i za muzeje, muzejske zbirke, podzemne vojne galerije. To ih je oduševilo, ne samo podzemne vojne galerije nego i vodička služba koja ih je tamo sprovela. Oni koji su bili zainteresovani za neke izlete otišli su i do Sremskih Karlovaca – kaže Tihana Vidaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari