Višem sudu u Kraljevu podneta žalba na odluku o pritvoru Vasu Antiću 1foto: Printscreen/N1

Višem sudu u Kraljevu danas je podneta žalba na odluku o pritvoru do 30 dana koji je određen bratu nekadašnjeg predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, Vasu, izjavio je za FoNet advokat Ivan Ninić, napomenuvši da ne postoji krivično delo i da je firma čije se poslovanje preispituje zatvorena još pre šest godina.

„Vanpretresno krivično veće Višeg suda u Kraljevu sada ima rok od 48 sati da odgovori na žalbu, tako da ćemo najkasnije u sredu znati konačnu odluku o pritvoru“, objasnio je Ninić.

Vasu Antiću je određen pritvor od 30 dana odlukom Višeg suda u Kraljevu, a zbog mogućeg uticaja na osam svedoka koji treba da budu saslušani. Prethodno je u petak rano ujutru policija pretresla porodičnu kuću Vasa Antića.

Nakon pretresa kuće, Antić je uhapšen zbog sumnje na utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja. Tereti se za nepravilnosti u poslovanju porodične firme koja se bavila izvozom voća i koja od 2017. nije u njihovom vlasništu, a od 2018. je ugašena.

Inače, sindikalni aktivista Novica Antić je pušten iz pritvora 20. avgusta, nakon skoro šest meseci provedenih u pritvoru zbog optužbi da je zloupotrebio položaj predsednika Vojnog sindikata Srbije i zloupotrebio sredstva. Pušten je po sili zakona, jer Više tužilaštvo u Novom Sadu koje vodi taj slučaj nije podiglo optužnicu u roku od šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari