Državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Predrag Peruničić i predsednik opštine Kučevo Novica Janošević, tradicionalnim presecanjem vrpce, predali su na upotrebu kučevačkoj omladini višenamenski sportski teren.


Dvorište Srednje škole u Kučevu je bilo prepuno razdragane mladosti, iako je školski raspust, a razlog je svečano otvaranje višenamenskog sportskog terena.Tako će mladi, ali i oni malo stariji koji se još uvek aktivno bave sportom, moći to da čine na terenu za rukomet, mali fudbal, odbojku i dva terena za košarkaške megdane „3 na 3“.

Govoreći nakon otvaranja, predsednik opštine Kučevo je izrazio veliko zadovoljstvo završetkom projekta koji je urađen zajedničkim naporima Ministarstva za sport i omladinu i lokalne samouprave. Osim samog terena urađena je i ograda oko Srednje škole. Novica Janošević se zahvalio državnom sekretaru lično i Ministarstvu koje predstavlja na razumevanju koje su imali za potrebe mladih Kučevljana i izrazio nadu da će ovakva saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Državni sekretar Ministarstva za sport i omladinu Predrag Peruničić je izrazio svoje zadovoljstvo što je gost ove homoljske opštine i što je zajednički projekat višenamenskog terena u koji su oba partnera uložila približno po 3 miliona dinara urađen u rekordnom vremenu. Naglasio je da je to samo prvi u nizu konkretnih projekta jer postoji mnogo zajedničkih mogućnosti za saradnju, pogotovo sportski turizam, jer su u Kučevu odlični uslovi za pripreme i kvalitetnih ekipa ali i mlađih kategorija.I upravo završeni teren je urađen pre svega u cilju omasovljenja mladih koji se bave sportom.Na kraju je naglasio da Ministarstvo neće ništa obećati što neće i realizovati.

Direktor Srednje škole Slobodan Bojović se u ime učenika i profesora škole zahvalio državnom sekretaru i predsedniku opštine što je višenamenski teren urađen i naglasio je da će se pre podne koristiti za potrebe odvijanja nastava fizičke aktivnosti učenika, a po podne će moći da ga koriste svi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari