Viši sud demantuje osnivača Eko straže Bojana Simišića da je njegovoj ženi stigao nalog za privođenje 1foto: Milan Maričić/ATAImages

Osnivač „Eko straže“ Bojan Simišić rekao je da je njegova supruga dobila nalog za hapšenje, a da su to saznali kada su se vratili sa puta u Srbiju. Kako kaže, njegova žena nema veze sa „Eko stražom“. „Pokušavaju da me zastraše, tako što mi napadaju porodicu“, naveo je. Na njegovu objavu reagovao je Viši sud u Beogradu.

Osnivač „Eko straže“ Bojan Simišić rekao je za N1 da je njegova supruga dobila nalog za hapšenje, a da su to saznali kada su se vratili sa puta u Srbiju. Kako kaže, njegova žena nema veze sa „Eko stražom“. „Pokušavaju da me zastraše, tako što mi napadaju porodicu“, naveo je. Na njegovu objavu reagovao je Viši sud u Beogradu.

Simišić kaže da, kada se sa porodicom vratio iz Grčke za Srbiju, u poštanskom sandučetu našao „nalog za privođenje“ svoje supruge.

„Pored svih hapšenja, privođenja, zatrašivanja proteklih nedelja, sada napadaju moju porodicu. Hoće da privedu moju ženu koja nema nikakve veze sa Eko stražom. Jedinu akciju koja ona vodi jeste „Spasimo voće“ gde pomažemo voćarima da prodaju svoje proizvode jednom nedeljno u Beogradu. Ona nema veze sa blokadama, ogranizovanjem protesta. Hoće da je privedu samo zbog toga jer hoće da me zastraše tako što mi napadaju porodicu“, naveo je Simišić.

Na obraćanje Simišića, reagovao je Viši sud koji u demantiju kaže da se aktivista na snimku prikazuje „sudsko obaveštenje“ a ne „nalog za privođenje“, prenosi N1.

„Na predmetnom snimku prikazuje se sudsko obaveštenje naslovljeno na Jelenu Janković Simišić sa poslovnim brojem predmeta Višeg suda, a pod kojim se pred ovim sudom vodi parnični postupak po tužbi Jelene Janković Simišić“.

Kako su naveli, nije u pitanju nalog za dovođenje, niti bilo kakvo sudsko pismeno koje se odnosi na mere obezbeđenja prisustva osobe u krivičnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari