Viši sud u Smederevu oglasio se nenadležnim u slučaju defektologa i bivšeg veroučitelja Vladimira J. (32) optuženog za četiri obljube i dve nedozvoljene polne radnje nad dečacima starim od 15 do 17 godina, rekla je juče predsednica tog suda Slađana Bojković.

Više tužilaštvo u Smederevu optužilo je Vladimira J., specijalnog pedagoga u Savetovalištu za mlade, da je sedmoro maloletnika obljubio zloupotrebom položaja i da je vrbovao dečake za prostituciju. Vladimir J. bio je u više škola defektolog za asocijalno ponašanje i veroučitelj, a kao specijalni porotnik za porodične odnose radio je u Osnovnom sudu u Smederevu, od 2007. godine do 2009. godine. Jedno vreme bio je i savetnik u istražnom zatvoru smederevskog suda.

Slađana Bojković rekla je da bi u konkretnom slučaju, prema činjeničnom opisu optužnog akta, eventualno mogla biti reč o krivičnom delu nedozvoljene polne radnje za koje je, prema visini zaprećene kazne, nadležan Osnovni sud. Vladimir J. okrivljen je da je oralno zadovoljavao dečake kojima je plaćao dopune za mobilni telefon ili im davao robu i novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari