Viši sud u Nišu odredio pritvor muškarcu osumnjičenom da je udavio brata 1Foto: Sajt Osnovnog suda u Nišu

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana M. G. (45) iz Niša koji je uhapšen zbog sumnje da je u toku noći, 6. maja, udavio svog brata S. G. (52), potvrđeno je Danasu u Višem sudu u Nišu.

U toj instituciji su kazali da je M.G. određen pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, budući da je za delo zaprećena kazna iznad deset godina zatvora.

Niško Više javno tužilaštvo je protiv M.G. pokrenulo istragu zbog ubistva, a on se sa sada brani ćutanjem.

Prema izvorima bliskim istrazi, osumnjičeni je 6. maja prijavio smrt brata Zavodu za urgentnu medicinu u Nišu, a u policiji je kazao da je te večeri, oko 22 časa, čuo da je njegov brat pao pri odlasku u toalet, a da je on otišao do njega, podigao ga i odneo u krevet.

Potom ga je, kazao je, oko tri časa posle ponoći zatekao bez znakova života, zbog čega ga je navodno u panici uhvatio za vrat i drmao kako bi ga probudio.

Niško VJT je, s obzirom da je na pokojnikovom licu bilo i drugih povreda, naložilo obdukciju, kojom je utvrđeno da je “smrt nastupila nasilnim putem”.

Braća su živela sama u porodičnoj kući nakon što su im umrli roditelji, a mediji su preneli izjave poznanika koji tvrde da je osumnjičeni M.G. navodno bio nasilan prema bratu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari