Viši sud u Vranju potvrdio presudu od 14 meseci zatvora za nasilničko ponašanje prema zaposlenima u OK radiju i No koment kafeu 1Viši sud u Vranju. Foto:V.R. / Danas

Viši suda u Vranju potvrdilo je presudu Osnovog suda u Vranju kojom je, zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja prema zaposlenima u OK radiju i No koment kafeu, Dejan Nikolić zvani Kantar osuđen je na 14 meseci zatvora, a Bojan Tanasković i Slaviša Kocić na po osam meseci zatvora, objavio je danas predsednik ANEM Veran Matić.

Osnovni sud u Vranju je doneo presudu 11. oktobra, posle čega su usledile žalbe koje je veće Višeg suda u Vranju rešenjem od 24. januara 2023. godine, odbacilo kao neosnovane žalbe i potvrdilo prvostepenu presudu koja je postala pravosnažna.

Nikolić je već šest puta osuđivan za različita krivična dela, a ovo je sedma presuda.

Očekuje se da će već pritvoreni Dejan Nikolić Kantar ostati u zatvoru do isteka kazne na koju je osuđen.

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara i predsednik ANEM Veran Matić rekao je da je zadovoljan efikasnošću kojom se došlo do pravosnažne presude.

Očekujem da se i drugi slučajevi po kojima se vode postupci završe na sličan način. Na žalost, lokalna samouprava Vranja još uvek nije izvršila odluku sopstvenog organa i od juna meseca nije uspela da sruši nelegalno izgrađeni objekat, kojim je zazidan deo OK radija. Nastojaćemo da i preko Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara Vlade Srbije učinimo sve da se to što pre dogodi, poručio je Matić.

Solidarnost novinara, kroz Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara, sinergija sa MUP i Tužilaštvom, dala je važan doprinos efikasnosti, ali i sprečavanju različitih pokušaja opstrukcija, rekao je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari