Visoka cena lošeg planiranja

EPS je 2011. godine uzeo kredit EBRD-a za obnovu i gradnju malih hidroelektrana, ali radovi još nisu počeli. Iskorišćeno je samo četiri odsto kredita, a već prezaduženi EPS platio je gotovo milion evra naknade na nepovučena sredstva
Srbija iskoristila samo delić kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za male hidroelektrane -

Ostavite komentar


  1. Privatizacija, pa se onda bavite politikom! Onda dizite kredite. i postavljajte direktore, ako vam vlasnik to dopusti. Sve svoje "stranacke vojnike" zaposlite. Ne mislim ovde samo na stranke koje su trenutno na vlasti.

  2. Ovde je na delu potpuno neznanje a mozda i zla namera onoga koga je postavila Vlada a to je Obradovic. Uzimati "povoljne" kredite bez prethodnih strucnih analiza pa neiskoriscavanje isth i placanje penala spada u kriminalne radnje kojima treba da se pozabavi Javno tuzilastvo za organizovani kriminal nezavisno od licnosti koja je rukovodila tako velikim i slozenim preduzecem. Ali imajuci u vidu ko ga je postavio i sagledavajuci dosadasnju politiku SNS-a bilo bi naivno verovati da ce se stvar procesuirati bar dok ne dodu neki drugi na vlast!

  3. Potpuno neznanje? Struja- roba koju svi (moraju da) koriste. Cena- daleko od niske (svakako ne ispod isplative cene). Konkurencija- nepostojeca. Kakvo neznanje… Zli ljudi!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.