Za prvih deset dana rada sajt www.kakavjedoktor.org posetilo je preko 30.000 građana koji su ocenili 13.000 lekara, a prosečna ocena lekara dobijena u ovom periodu je 4,06, istaknuto je juče na konferenciji za novinare Udruženja građana „Srbija u pokretu“, povodom predstavljanja rezultata projekta „Kakav je doktor“.


Podsetimo, nakon prvih deset dana, deo sajta na kome su lekari ocenjivani ugašen je zbog upozorenja poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića da ne postoji zakonski okvir za obradu podataka o lekarima. Nakon tog perioda, građani su mogli da ocenjuju zdravstvene ustanove, ali ne i lekare. Najbolje ocenjeni su Zdravstveni centar Kraljevo, Dom zdravlja Kragujevac i Klinički centar Novi Sad.

Da je korupcija i dalje jedan od problema u zdravstvenom sistemu Srbije, svedoči i podatak da je čak osam odsto posetilaca ovog sajta istaklo da im je neko na odeljenju tražio novac ili uslugu kako bi im pružili zdravstvenu negu. Takođe, oko 61 odsto građana je reklo da nisu bili informisani kako da se žale na uslugu koja im je pružena u zdravstvenom centru.

Skoro 18 odsto posetilaca ovog sajta je odgovorilo da ih je lekar upućivao na privatnu praksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari