Visoki savet tužilaštva izabrao novu glavnu javnu tužiteljku OJT u Novom Pazaru 1Foto: N. Kočović

Visoki savet tužilaštva izabrao je na današnjoj sednici Lejlu Hubić Nurković za novu glavnu javnu tužiteljku Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Članica Saveta, koja je bila deo izborne komisije, Tanja Vukićević navela je da je program Hubić Nurković sadržajan i realan, sa jasnim fokusom na nedostatke u radu Osnovnog tužilaštva koje je već počela da rešava.

„Prezentacija je bila odlična. Verbalizacija, motivacija i integritet su na visokom nivou i komisija joj daje punu podršku“, obrazložila je ona.

Hubić Nurković je dobila pohvale i ostalih članova Saveta koji su ocenili da je “izvanredan kandidat”, te da joj mladost i nedostatak iskustva na javnotužilačkoj i rukovodećoj poziciji nisu mana.

Nova šefica Osnovnog tužilaštva rođena je u Novom Pazaru 1987. godine, a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2012. godine. Pravosudni ispit položila je pet godina kasnije.

Radila je kao pripravnik u Višem sudu u Novom Pazaru od 2013. do 2015. godine, a od 2018. godine kao tužilački i viši tužilački pomoćnik u Višem tužilaštvu, što je pozicija sa koje je početkom ove godine izabrana za tužioca u Osnovnom tužilaštvu.

Od sredine maja je vršila funkciju glavne tužiteljke Osnovnog javnog tužilaštva.

Ona je od konkursne komisije Visokog saveta tužilaštva dobila maksimalan broj bodova – 30, 15 za stručnost i osposobljenost, 10 za program unapređenje rada Osnovnog tužilaštva i pet za razgovor.

Pored nje, kandidati za tu poziciju bili su i prethodni vršilac funkcije glavne tužiteljke Azra Spahić sa 25,2 boda i tužilac Muhedin Dedeić sa 23,6 bodova.

Prethodna dva konkursa za izbor glavnog tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru su poništena, iako je izborna procedura sprovedena.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru ima devetoro tužilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari