Vitaminka Good Food & Wine Festival u subotu u Knez Mihailovoj 1Vitaminka Good Food & Wine Festival

Ovogodišnji „Vitaminka Good Food & Wine Festival“, sa više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, biće održan u subotu, 28. septembra, u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda, na platou ispred tržnog centra Rajićeva.

Na ovoj turističkoj i gastronomsko-vinskoj manifestaciji, koja se ove godine održava šesti put, posetioci će imati priliku da degustiraju tradicionalne srpske proizvode i vina iz svih vinskih regiona Srbije.

– Naš festival je i jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija na otvorenom, koja okuplja mala i srednja preduzeća, najbolje poljoprivredne proizvođače i prerađivače, šampione srpske gastronomije, posebno u oblasti organske proizvodnje, kao i predstavnike vinarske industrije koja je kod nas u usponu, ali i stare zanate, kulturne stvaraoce i umetnike inspirisane Festivalom. Biće ovo praznik ukusa i degustacija u najprometnijoj pešačkoj zoni našeg grada. Spremamo brojna iznenađenja za naše sugrađane i domaće i strane turiste, bogate kulturno-umetničke sadržaje i dobru zabavu. Naši posetioci mogu već od 12 časova da svrate na koji ukusni zalogaj i degustiraju sve što požele“, najavio je PR „Vitaminka Good Food & Wine Festivala“ Pavle Cimbaljević.

Zvanično otvaranje predviđeno je za 14 časova, pevaće Jelena Lalović, poznatija kao Jellena, kao i gudački kvartet muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” i gudački orkestar muzičke škole “Davorin Jenko”. Posebno iznenađenje biće prvi javni nastup hora JukeVox, dečjeg ansambla čuvenog a kapela hora “Viva Vox”.

Žurka će trajati sve do 22 časa, a ulaz je besplatan.

O festivalu

Good Food & Wine Festival prvi put je održan 2019. godine i u narednih pet godina ugostio je desetine hiljada posetilaca na beogradskoj Sava promenadi. Godinama je važio za najprestižniju gastronomsko-vinsku manifestaciju koji su podržavali Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija i Grad Beograd,Sekretarijat za privredu.

Ove godine, Festival se prvi put održava u srcu grada, u Knez Mihailovoj ulici. Festival je 2021. godine krunisan priznanjem “Zvezde Beograda”, kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd.

Ove godine organizaciju festivala podržali su “Vitaminka” a.d. Banjaluka koja je generalni sponzor i prijatelji Festivala kompanije „Zlatiborac“, „Activ Pharm“ i „Goodwill Pharma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari