VJT: Četvoro optuženo za ubistvo Ranka Radenovića 1Foto: bg.vi.jt.rs

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu Ranka Radenovića (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo „teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju“ sa po jednim krivičnim delom „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“ optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, dok su državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično delo „teško ubistvo u pomaganju“, saopštilo je VJT.

Postoji osnovana sumnja, navodi VJT, da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11.05 časova na podmukao način lišili života Radenovića zvanog Ranko Eskobar i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. ;

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u Radenovića dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radenović je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa.

Stefan Z. je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine ispalio još jedan projektil u glavu.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih Marko P. i Azra Š. s umišljajem pomogli Stefanu L. i Luki V. u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil marke „golf 4 karavan“ za potrebe ubistva i stvorili druge uslove za izvrđšenje ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari