VJT: Optuženi zbog ubistva u Zemunu 1Foto: Shutterstock/AkizPhotography

Više javno tužilaštvo (VJT) Beogradu podiglo je optužnicu protiv S. Š. (33) zbog sumnje da je 17. februara 2024. godine ubio M.Š. u čemu mu je s umišljanjem pomogao B. S. (34).

Obojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela „teško ubistvo u saizvršilaštvu“ i „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, saopštilo je VJT.

Tužilaštvo je predložilo sudu da donese rešenje da se S. Š. sudi u odsustvu jer za to postoje naročito opravdani razlozi, s obzirom da se nalazi u bekstvu, dok je za Branka S. predloženo produženje pritvora.

Postoji opravdana sumnja da je najpre B. S. 4. februara u rentakar agenciji u Pančevu iznajmio automobil marke „škoda fabia“ lažno se predstavljajući imenom „Ivan Milić“ s vozačkom dozvolom Republike Slovenije.

Istog dana je iznajmio stan u Borči za S. Š, pa su zatim 12, 13. i 15. februara okrivljeni zajedno obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog M.Š. u Zemunu, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja, te se prirpemili za izvršenje krivičnog dela.

Oni su 17. februara 2024. godine videli M.Š. kako izlazi iz dvorišta porodične kuće, i tada je S. Š. iz neposredne blizine u žrtvu ispalio sedam metaka, usled čega je M.Š. od zadobijenih povreda preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari