VJT Pančevo: Za silovanje u pokušaju devedesetogodišnje žene osuđen na 18 godina zatvora 1Foto: Shutterstock/CeltStudio

Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je 7. juna javno objavio presudu kojom je optuženog Stevana Kosanića, rođenog 1961. godine,  osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog izvršenja krivičnog dela silovanje u pokušaju.

Optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je dana 2. avgusta 2023. godine oko 15.00 časova u Pančevu, u naselju Strelište, u ulici Koste Trifkovića ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena S. A, rođena 1933. godine, te je upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu tako što joj je na krevetu zadao više udaraca stisnutom pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, piše u saopštenju.

Zbog toga je oštećena zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula 22. avgusta 2023. godine u Opštoj bolnici u Pančevu.

U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke „Nokia“ i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući.

Viši sud u Pančevu je produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari