VJT pokrenulo istragu protiv policajca zbog navodnog primanja mita 1Foto: Beta/Milan Timotić

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu pokrenulo je istragu protiv I. Đ. zbog sumnje da je kao policijski službenik Odseka za trasološke analize primio 157.000 dinara da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju dva krivična dela primanja mita, saopštilo je VJT.

Protiv A. D. i I. D. biće sprovedene dokazne radnje zbog sumje da su izvršili po jedno krivično delo davanje mita.

Na saslušanju u tužilaštvu I. Đ. je negirao izvršenje krivičnog dela, dok su se A. D. i I. D. branili ćutanjem.

VJT navodi da postoje osnovi sumnje da je I. Đ. krivična dela izvršio u periodu od 24. maja 2024. godine do 22. avgusta 2024. godine kao šef Odseka za trasološke analize i veštačenja, Odeljenja za trasološka i daktiloskopska veštačenja i vođenje nacionalnog AFIS registra, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Uprave za tehniku Direkcije policije.

On je, kako se sumnja, u navedenom periodu sačinio 38 potvrda o izvršenom forenzičkom pregledu, bez fizičkog pregleda vozila u službenim prostorijama MUP-a i u istima navodio da je potrebno utiskivanje ID oznake motora, i to za vozila za koja bi A. D. u svoje i u ime drugih lica podnosio zahteve za utvrđivanje ID oznake motora, na osnovu kojih potvrda bi u firmi u kojoj je zaposlen vršio utiskivanje.

I. Đ. je tako postupio suprotno odredbama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, dok su mu A. D. i I. D. u dva navrata predali poklone u vidu novca, 37.500 dinara i 120.000 dinara, navelo je VJT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari