VJT: Saslušan policijski službenik koji je izneo arsenal oružja iz Policijske stanice Palilula 1foto (BETAPHOTO/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je policijski službenik Nemanja J, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijske stanice Palilula, neutvrdjenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B, saopštilo je VJT.

Osumnjičeni su 1. avgusta 2023. godine zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B, koji se nalazio ispred stana, nakon čega su ih uhapsili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Kod njih je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, dve ručne bombe, jedna dimna bomba, dva improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja, navelo je VJT.

Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari