VJT: Saslušan zbog davanja mita komandiru u Okružnom zatvoru 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu saslušan je Đ. Dž. zbog sumnje da je dao mito osumnjičenom K. T, komandiru u Okružnom zatvoru u Beogradu, kako bi u pritvor uneo tri mobilna telefona, tri kabla za punjenje telefona i tri sim kartice i predao ih jednom pritvorenom licu.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Đ. Dž. se na teret stavlja krivično delo „davanje mita“, saopštilo je VJT.

Sumnja se da je Đ. Dž. po prethodnom dogovoru predao paket i iznos od 1.000 evra K.T, kao nagradu za predaju paketa.

Protiv K. T. je prošle sedmice prokrenuta istraga zbog sumnje da je 8. jula pokušao da paket unese u zatvorski blok za koji nije zadužen, rekavši starijem komandiru da je prilikom pregleda paketa zaostao jedan par čarapa, te da će čarape predati pritvorenom licu.

Nakon toga je stariji komandir pregledao paket i pronašao navedene predmete u plastičnoj kesi oko koje su bila umotana tri para čarapa.

K. T. se na teret stavlja krivično delo „primanje mita“, a na predlog ovog tužilaštva Viši sud u Beogradu mu je odredio pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari