VJT u Beogradu o slučaju FPN: Proveravamo navode krivične prijave 1Foto: Jovana Stanković/ Danas

Nakon što je „Danas“ objavio da je policija bila u prostorijama Fakulteta političkih nauka traživši kompletnu dokumentaciju i ostale informacije o sednici Saveta ovog fakulteta na kojoj je Slaviša Orlović izabran za dekana, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu su za Danas potvrdili da je policija u fakultetu bila po njihovom nalogu.

„Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu podnelo zahtev za prikupjanje potrebnih obaveštenja 2. avgusta 2024. godine u cilju provere navoda krivične prijave koju je podneo LJ. R. 14. juna 2024. godine zbog eventualno izvršenog krivičnog dela iz nadležnosti Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu“, navode iz Višeg javnog tužilaštva za Danas.

Iz ovog tužilaštva nisu naveli ko je tačno podneo krivičnu prijavu, kao ni za koje tačno krivično delo i protiv koga je podneta krivična prijava.

Podsetimo, pre nekoliko dana mediji su objavili da će Slaviša Orlović od oktobra zvanično stupiti na funkciju dekana Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Profesor FPN Slaviša Orlović izabran je za dekana na sednici Saveta FPN-a koja se održala u junu mesecu ove godine. On je ujedno bio i jedini kandidat.

Izbor Slaviše Orlovića je protekao veoma burno.

Više desetina studenkinja, studenata i građana je bilo ipred FPN-a gde je Savet Fakulteta političkih nauka glasao o izboru dekana.

“Nakon što je 2014. smenjen sa mesta prodekana zbog prijave za seksualno uznemiravanje, a koje se nastavilo i deceniju kasnije još uvek traje, smatramo da je naša dužnost da zaštitimo sebe i pobrinemo se da fakultet bude bezbedno mesto”, stajalo je u pozivu studenata na protest.

Nakon završetka sednice pobedu Slaviše Orlovića je proglasio član Saveta Uroš Šuvaković koji je kao najstariji vodio sednicu, pošto su i predsednik i njegova zamenica podneli ostavke.

Odmah nakon vesti da je Orlović izabran za dekana on je izjavio da podnosi ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari