VJT u Beogradu: Optužnica protiv tri osobe zbog sumnje da su krijumčarili migrante 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca zbog sumnje da su zajedničkim delovanjem 14. avgusta 2024. omogućavali nedozvoljeni tranzit i krijumčarili migrante, državljane Maroka, Jemena, Palestine i Sirije.

VJT ih sumnjiči da su to uradili po prethodnom dogovoru, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, R.S. (54), B. S. (43) i V. J. (55) se terete za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Tužilaštvo je predložilo sudu da svoj trojici produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, piše u saopštenju VJT.

Sudu je predloženo i da R. S. oduzme vozilo „mercedes benc“ koje je, po navodima tužilaštva, upotrebljeno za izvršenje krivičnog dela.

„Postoji opravdana sumnja da su omogućavali nedozvoljeni tranzit kroz Srbiju i krijumčarili 14 migranata, državljana Maroka, Jemena, Palestine i Sirije, kao i još pet stranih državlja koji su pobegli sa lica mesta“, dodalo je VJT.

Kako je navedeno, sumnja se i da su migranti, bez propisanih dokumenata, izbegavajući graničnu kontrolu, van mesta određenog za prelazak državne granice, ušli i boravili nezakonito na teritoriji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari