VJT u Beogradu: Policija, za 11 dana, uhapsila 44 osoba i zaplenila 33 kilograma narkotika 1Foto: bg.vi.jt.rs

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je sapštilo danas da je policija , od 14. do  25. jula, uhapsila 44 osoba zbog trgovine narkoticima i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i zaplenili više od 33 kilograma narkotika.

VJT, po čijem nalagu su ta hapšenje izvršena, je u saopštenju navelo i da je policija oduzela tri pištolja, jednu automatsku puška, oko 200 komada metaka, 12 kilograma eksploziva i jednu bombu.

Zbog neovlašćene proizvodnja i stavljanje u promet narkotika zadržano je 34 osoba od kojih je oduzeto više od 8.8 kilograma kokaina, 21 kilogram kanabisa, 1.6 litara droge za silovanje, 240.000 tableta leka za smirenje rivotril…

U saopštenju piše i da su zbog neovlašćenog držanje narkotika procesuirane četiri osobe.

Tužilaštvo je dodalo i da je zbog nedozvoljene proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija  slobode lišeno šest osoba.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je kazao da se na teritoriji Beograda nastavlja obračun sa svim oblicima kriminala, sa akcentom na suzbijanju trgovine drogama i nelegalnim nošenjem vatrenog oružja i municije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari