Aktivisti Mreže nevladinih organizacija sjevera Crne Gore izlijepili su cijela Pljevlja plakatima kojim pozivaju na sindikalni protest, zakazan za 27. april, koji organizuju nezadovoljni radnici uz podršku Regionalnalnog odbora Unije slobodnih sindikata za opštine Pljevlja i Žabljak i MANS.


Pod sloganom „Ko je ukrao našu budućnost“ i „Vrijeme je za čiste račune“, organizator podsjeća da je ekonomska situacija bezizlazna, zbog zatvaranja preduzeća, stečaja, otpuštanja zaposlenih bez socijalnog programa, bez uplaćenog radnog staža, neregulisanih penzija i slično. Nezadovoljni pljevaljski radnici, omladina, penzioneri, nezaposleni i svi drugi obespravljeni građani, danas će se u 13 časova okupiti na Trgu Đorđa Peruničića u Pljevljima, da iskažu protest zbog svog socijalnog položaja. „Vrijeme je da zajedno kažemo „Dosta“, jedan je od motiva današnjeg protesta“, rekao je kordinator Vladimir Klačar.

– Moramo da uputimo ozbiljan zahtjev Vladi Crne Gore da rešava probleme koje su ovih godina zapustili i nisu ih rešavali. Ovo neće biti rušilački, već jedan miran protest gdje će radnici preko svojih predstavnika imati mogućnost da iskažu svoja nezadovoljstva i očekujem veliki odziv radnika i građana opštine Pljevlja, nezadovoljnih situacijom u kojoj su se našli, zahvaljujući Vladi i politici koju je do sada provodila, rekao je Klačar.

Jedan od aktivista NVO, koje su u organizacionom odboru, Milorad Mitrović, rekao je vjeruje da će protest biti masovan. „Ne znam zbog čega ne bi bio masovan. Ovo ima samo u Pljevljima da radnici štrajkuju zbog neisplaćenih toplih obroka od prije dvije godine. Pokrenu se na štrajk kad im poslodavac ne isplati osmu ili desetu platu, ima i onih koji je čekaju i dvije godine. Pitam se do koje donje granice može da ide ljudsko dostojnstvo i šta sve može da izdrži kičma ovog naroda. Upravo da nam ne bi kičma pucala i da se ne bi morali pogureni šetati pred gospodarima naših života organizujemo ovaj protest. Kada nas vide koliko nas je shvatiće zašto Vlada treba da ode“, kazao je Mitrović. Organizator najavljuje da će protest biti miran i dostojanstven i sa jasnim porukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari