Vlada Japana dodelila je domovima zdravlja Žagubica i Svilajnac donaciju vrednu oko 155 hiljada evra za nabavku ambulantnog vozila i medicinske opreme.


Dom zdravlja Žagubica dobio je donaciju u vrednosti od 83.452 evra za nabavku ambulantnog vozila i medicinske opreme, dok je Dom zdravlja Svilajnac dobio donaciju vrednu 71.750 evra za nabavku rendgen i ultrazvučnog aparata.

Ambasador Japana Masafumi Kuroki potpisao je ugovore o donacijama s direktorom DZ Žagubica Slobodanom Ognjanovićem i direktorkom DZ Svilajnac Verom Branisavljević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kao i pomoćnik predsednika Opštine Žagubica Dušan Milosavljević i predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović naglasila je da je narod Japana i u teškim trenucima za svoju zemlju, kada ih je pogodio cunami, nastavio da pomaže Srbiju.

„Raznim projektima za potrebe stanovništva, Vlada Japana je u zdravstvo Srbije od 1999. godine uložila oko 10 miliona evra, dok je ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda bio više od 460 miliona evra“, naglasila je Đukić Dejanović. Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki rekao je da dva doma zdravlja, kojima je donacija upućena, igraju veoma važnu ulogu u zdravstvenoj zaštiti u svojim opštinama već skoro 60 godina i da je vreme da obnove opremu.

„Nadam se da će današnja donacija unaprediti kvalitet zdravstvenih usluga ovih domova zdravlja“, poručiuo je ambasador Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari