Od juče Dečije odeljenje novopazarskog Zdravstvenog centra radi u novom prostoru. Do pre pola godine odeljenje je radilo u jednoj od najstarijih zgrada, sagrađenoj pedesetih godina prošlog veka. Potpuno renoviranje i obezbeđivanje nove opreme finansirala je Vlada Luksemburga preko agencije Lux development.

Od juče Dečije odeljenje novopazarskog Zdravstvenog centra radi u novom prostoru. Do pre pola godine odeljenje je radilo u jednoj od najstarijih zgrada, sagrađenoj pedesetih godina prošlog veka. Potpuno renoviranje i obezbeđivanje nove opreme finansirala je Vlada Luksemburga preko agencije Lux development. Inostrani donator je uložio oko 400 hiljada, a Zdravstveni centar 50 hiljada evra.
Na 700 kvadratnih metara smešteno je 14 savremeno opremljenih soba, ordinacija i drugih pratećih sadržaja.
– Ovo je zajednički uspeh Vlade Luksemburga, opštine Novi Pazar i Zdravstvenog centra, a želimo da ponudimo novi koncept kako u ovom gradu treba da se radi. To je koncept zajedništva koji nam otvara mogućnosti da iskoristimo sve potencijale u ovom gradu, kako resorne tako i kadrovske. Ovo je dokaz da u ovom gradu može da se radi na drugačiji način – rekao je direktor Zdravstvenog centra dr Mirsad Đerlek i naglasio da je ostvaren višedecenijski san da deca ne samo iz Novog Pazara, već i okolnih gradova – Raške, Sjenice, Tutina, Zubinog Potoka, Leposavića, Leška dobiju velelepno mesto gde će se lečiti. Dr Đerlek je istakao da su blizu cilju da novopazarski Zdravstveni centar postane regionalni centar.
Vrpcu su zajedno presekli predstavnik Lix developmenta Darko Milutin, koordinatorka za međunarodne donacije u opštini Novi Pazar Vasvija Gusinac i direktor Zdravstvenog centra dr Mirsad Đerlek. Finansiranje kompletnog renoviranja Dečijeg odeljenja deo je projekta koji Vlada Luksemburga realizuje u novopazarskoj opštini u oblasti školstva, zdravstva i vodosnabdevanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari