Vlada odlučila: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 sati do subote u 5, penzioneri u petak mogu dvaput u šetnju

Ostavite komentar


  1. Kada ti se pojavi mušterija zacepiš cenu da zine ,pustiš ga malo potom najaviš možemo da pričamo dobro sam prošao na vašaru imam prostora da malo popustim i onda mu zvekneš duplu cenu od normalne on sav sretan jer nije ona prva od koje uši otpadaju.On sav sretan što si popustio na njegovu štetu opet…..Ovo liči na Šabački vašar iz 19.veka

  2. nije precizirano da li penzioneri moraju u šetnju sa povocem ili mogu bez njega

    1. Brnjica je opcionalna ali pošto su plašljivi njima ne treba, opoziciji bi je mandatorno uveo ali maske služe kao dobra zamena.

    2. Ja bez hvata ne izlazim,kucami je na cosku gde se presecaju dve ulice,odmerim 150 hvati niz cika Jovinu ulicu,pa se vratim uz tu ulici sa 300 hbati.Vratim se kuci i krenem niz strmu ulici sa 150 hvati,okrenem hvat pa uz ulicu 300 hvati.Zasto sa hvatom,prvo sluzi kao stap,drugo brojis da ne zaboravis brojanje,trece nekad desna nekad leva ruka okreca hvat,sto je dobro za sake,laktove i kicmu.Moje kolege pitaju ajde meni izmeri straftu,moze ali naplacujem za jedno pivi.Tako ti ja od 20 do 24 h popijem 5-6 piva,sto je dobro zbog b vitamina i besike.Samo da potraje bas mi prija nocna setnja u tisini,samo se cuje udaranje moga fata i moje glasno brojanje.Jedan komsija me zabuni,pa sam se morao vratiti na polaznu tacku.

      1. Zaboravih da napomenem 3-4 puta naidje policija,nista ne pitaju,izadju iz kola i samo se krste.Imam3-4 klupka babine predje,pa sam dosao na ideju da i tu predju sa hvatom udruzim,mislim da ce je biti za 300 metara.Al ce da se krste i policija i ovi sto se sa prozora zale da ih budi lupa hvata,sta mogu velim im ja hvatom merim da nepredjem 150 m,predju razvlacim da znam da se vratim odakle sam posao.

  3. U bloku 63 na Novom Beogradu grupa mladih narkomana teroriše komšiluk već godinama. Okupljaju se i u vreme zabrane kretanja. Krše sve propisane mere, remete javni red i mir, drogiraju se, opijaju…, a iz policijske stanice Bežanijska kosa, svaki put kad ih pozovemo, kažu da će poslati ekipu i ne pošalju nikoga. I onda čitam ovde kako će strogo kontrolisati poštovanje mera. Hoće, kako da neće.

    1. Isto je i u bloku 45, milicija kad ih pozoves ne dolazi a kad dodju i ne izlaze iz kola, valjda ih se boje, vec se odmah vracaju u rikverc. Ovo je zlatno doba Nebojse i AV obojce velikih lazova.

    2. A kako da ih diraju kad im trebaju da obezbedjuju avav, da ‘obezbedjuju’ glasacka mesta po unutrasnjosti (mogli bi novinari malo i da pisu o batinasima koji se salju iz Bg po unutrasnjosti Srbije za vreme glasanja, ili ih se mozda i oni plase), za bakljadu, da ne skandirali Vucicu p…ru…

    1. Kao u vicu:
      Lepa Brena je Lepa Brena ali dva put je dvaput. Sramota šta rade sa našim roditeljima, bakama i dekama.

  4. Znači, danas smem u šetnju NAJVIŠE dvaput, bilo kada, po sat vremena i do 600 metara? A za druge dane ostaje jedanput, jedan sat, takođe 600 metara?
    Wuhuuuu, danas nam je divan dan, dobili smo duplu dozu! Je li to neki praznični bonus?
    A, dok nisam zaboravio: hvala predsedniku ALeksandru Vučiću što nas toliko voli da nas je danas častio duplom bonom!
    Ovo stvarno čovek ne zna više da li da se smeje, da li da plače, ili da prosto prihvati da je nevoljni učesnik u Vučićevom teatru potpunog apsurda i idiotluka.
    Zata ću ja danas, iz golog inata, ići da šetam 3 (da, i slovima, tri) puta po 1 sat. Ako me inat (i bes) baš drži, možda ću biti baš bezobrazan i namerno otići dalje od 600 metara! Eto mu, pa neka me hapsi!

  5. Imam utisak da je vlast angazovala Mesija da zbuni virus.Finta levo,finta desno pa kroz noge i neprijatelj je sludjen.Ne zna u koje vreme da napada a i koga da napadne.Cini mi se da deluje iz ofsajda ali sudija mu gleda kroz prste.Sve mu se pomesalo ali izgleda da je ipak neki virus usao u vlast.Ima samo jedan koji je jako opasan i ima vakcine protiv njega,proverena je.

  6. Policijski cas ocigledno ne vazi za vlasnike partijske knjizice SNS koji imaju razglas ili baklje za paljenje izmedju 20 i 21 casova

    1. Uprpili se, pamte oni kako je Sloba prošao devedesetih i da su isto prvo bile pistaljke i šerpe, izgleda da se i ovima bliżi kraj.

  7. Kakav list, takav novinar a takvi i komentari -SVE MOJ DO MOJEGA, GLUPI TUPI I NEDORASLI SITUACIJI-SVAKA VAM ČAST I DECA ONA MALA SU PAMETNIJA OD VAS

    1. A zašto ti dolaziš na ovaj sajt da čitaš tupe i glupe komentare od čitalaca koji su nedorasli situaciji?
      Šta još čekaš, što ne odeš na Svinjformer kod Uvučićevića, pa da najzad pročitaš poštene i zanimljive komentare koje pišu intelektualci kao ti i ostali SNS botovi?
      Šta, tamo svi pišu isto i stvarno ti je smor da čitaš 300 ili 500 puta „svaka čast Vučiću“ i „opozicija je đubre“?

  8. Ljudi, da li iko shvata nebuloznost svih mera! Ja sam na Tari gde je obicno mirno u odnosu na druge planine. Ovo sada je ludnica, sve vikendice pune, u svakoj po 10,15 klinaca koji piju i rostiljaju i naravno prave buku na ovoj divnoj planini. Zamislite kako je tek na drugim mestima po Srbiji. Kakve mere bre pa ovo je prenos zaraze! Jedino da se zatvore gradovi ako hoce da smanje prenos svw ostalo je njihovo izivljavanje nad nama i mere koje nemaju svrhu nikakvu. Tzv krizni stab kao da je malouman kad ne raMislja sta se sada desava po planinama i izletistima. A smeta im navodno Kosutnjak….

  9. I virus slavi 1.maj. A nakon toga ulazimo u fazu „nove normalnosti“. U slucaju Srbije citaj nove forme haosa i bezumlja. Pa ko dokle stigne.

  10. Gledam te jadne penzionere koji šetaju, vidi se da su bračni par, kod kuće žive zajedno ali u šetnji su razdvojeni po dva metra… doslovno shvatili naredbu! Šta onda da očekujemo od Srbije kada su ovi na vlasti od naroda napravili zombije.Toliko su im uterali strah od korona virusa da ne smeju na ulicu i kada im je dozvoljeno, ne vide da se radi o zloupotrebi ovlašćenja, ne vide da nam je uveden režim koji je primenila samo Kina i mi, ne osećaju da ih predsednik mrzi i ponižava na svakom koraku a veruju mu kada kaže da ih voli. Ne, penzioneri su u Srbiji potrebni samo zbog glasanja na izborima. Zato će i dobiti onih 100 evra a ostali neće dobiti ništa osim možda otkaza na poslu, jer one privatne, strane firme, koje su dobijale velike subvencije od države, sada bankrotiraju i otpuštaju radnike. Dokle više!

  11. Ko će da udara recke i broji koliko je puta svaki penzioner sutra izašao iz stana i da ih kazni ako je više od dva puta?

    1. Pa, komšije, naravno!
      Mi obožavamo da izigravamo Čvoroviće, pa ako nas se Služba seti za Dan bezbednosti, seti. Ako ne, opet dobro, bitno je da smo mi ispunili svoju žbirovsko-cinkarošku dužnost.

  12. Ipak je najopsniji virus AiVs21 koji napada i unistava mozak vec godinama i stalno mutira.

  13. Mere izolacije koje se ovde primenjuju su verovatno slicne kao u okruzenju, ali postoji jedna stvar o kojoj vidim da nema ozbiljnije analize.
    Zasto je broj zarazenih u Srbiji drasticno veci nego u okruzenje?
    Pogledajte statistiku za Hrvatsku, Sloveniju, BIH.Srbija ima oko 60% vise stanovnika nego Hrvatska , ali zato ima 4.3 puta veci broj zarazenih….
    Statistika je slicna prema drugim drzavama u okruzenju.
    Zasto?

  14. Za vikend dvoje po dvoje na zurke. Od pocetka sve govore suprotno od ispravnog. Sreca pa im ne verujemo nego cinimo kako treba.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.