„Za sanaciju štete od poplava koje su zahvatile šire područje bujanovačke i preševske opštine iz budžeta Vlade Srbije izdvojeno je 7,3 miliona dinara, dok je iz budžeta Opštine Bujanovac za ovu namenu izdvojeno nešto više od 150.000 dinara“, saopštio je tokom posete selu Levosoje predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije dr Zoran Stanković.

Sredstva su opredeljena u iznosu koje su odredile komisije za procenu štete iz dve opštine pogođene poplavama.

– Opštini Bujanovac na osnovu procenjene štete opredeljena su sredstva u iznosu od 5 miliona 137 hiljada dinara. Od tog iznosa mesna zajednica Levosoje, čiji stanovnici su od poplava pretrpeli najviše štete, dobiće 4 miliona 510 hiljada dinara za sanaciju, dok će opština Preševo dobiti 2 miliona 313 hiljada i 500 dinara – precizirao je Stanković.

Na ovaj način u potpunosti će biti sanirana šteta nastala izlivanjem reke Moravice, zbog neočišćenih vodotokova koji nisu mogli da prime veliku količinu padavina. Štetu se pretrpela domaćinstva koja su bila poplavljena, a oštećeni su i zasadi poljoprivrednih kultura na području ove dve opštine. Tokom svoje posete jugu Srbije dr Stanković je imao i redovni sastanak sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem vezano za aktuelna privredna i politička pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari