Nakon što iz više navata nije uspjela putem javnog nadmetanja prodati motel „Vodice“, Vlada Crne Gore ga je ustupila bez nadoknade opštini Pljevlja. Pored motela Vlada je ustupila opštini i staru vodenicu, ribnjak i prilično veliku površinu zemljišta.


Opština je imovinu na korištenje predala Javnom preduzeću „Čistoća“. „Mi smo još tokom proljeća i ljeta u dogovoru sa predsjednikom opštine uradili dosta posla na ribnjaku, prekrili ga, očistili i pripremili za dopremu, uzgoj i prodaju ribe. Planirali smo da vršimo prodaju kalifornijske pastrmke, kao i pastrmke potočare“, rekao je Radoman Gogić, direktor JP „Čistoća“.

Motel „Vodice“ je JP „Čistoća“ komisijski preuzela od opštine početkom septembra, a Gogić je istakao da na objektu ima dosta posla, obzirom da nije u funkciji duže vrijeme. Tokom ljeta je došlo do atmosferskog pražnjenja u neposrednoj blizini objekta, tako da su elektro-instalacije izgorele te da na tim poslovima treba što hitnije početi sa radom. Obzirom da JP „Čistoća“ nema iskustva u ugostiteljskim poslovima, Gogić je kazao da će tražiti osposobljenog partnera u tim poslovima, a imaju neke planove da i staru vodenicu obogate novim sadržajima.

– Uz pomoć lokalne uprave i svih dobronamjernih ljudi nastojaćemo da što prije ove objekte stavimo u funkciju na zadovoljstvo JP „Čistoća“ i građana koji će koristiti njihove usluge, rekao je Gogić. Poslednjih godina motel „Vodice“ je bio u vlasništvu Rudnika uglja Pljevlja, a u zadnjem kvartalu 2009 godine, zbog nagomilanih finansijskih obaveza prema inostranim kreditima, Rudnik uglja Pljevlja izvršio je kompenzaciju sa Vladom i ustupio joj motel „Vodice“ i na taj način su izmirene sve obaveze prema državi, koje su dugo godina ometale normalno funkcionisanje preduzeća. Kompleksu motela „Vodice“ pripada poslovni prostor površine 357 metara kvadratnih, dvorišni prostor od 500 kvadrata, ribnjak, livada prve klase površine 330 kvadrata, dvije zgrade površine 75 i 13 kvadrata i neplodno zemljište površine 1.512 kvadrata. Početna cijena kompleksa na javnom nadmetanju je bila oko 900.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari