Vlada postavila profesora Megatrenda u Savet Filološkog fakulteta

Uoči izbora novog dekana, ne stišava se bura na jednoj od članica Beogradskog univerziteta

Ostavite komentar


    1. To je dno. Školstvo nam je uništeno. Pogledajte kolko tih zvrndova sa Megatrenda i ostalih sličnih fakulteta radi u državnoj službi. Nama spasa nema.

      1. To je nakicen CV. Covek nista nema od referenci. Ujedno ne zna ni cime se bavi.Po zanimanju pravnik,a rafovi du mu iz medicine i farmacije posto je bio clan UO Torlaka i oni su ga potpisivali na radove.

        1. Opet spinovanje, opet laži. Cela kampanja na tome zasnovana. Sada sam baš proverila na netu. Medju koautorima radova iz oblasti menadžmenta u zdravstvu nema nikog sa „Torlaka“. Kako neko koga nema može potpisivati nekog koga ima???

    2. Gospodo, jadna vam je kampanja kad, u odsustvu licnih kvaliteta vaseg kandidata za dekana, sejete laz, mrznju i zavist.

    1. Mislis na penzionisanog profesora Dragora Hibera koji je godinama bio predsednik upravnog Odbora Telekoma, u rezimu DSa? To je bila kinta.

  1. Tipicno za SNS- postavlja nekoga van Univerziteta u Beogradu u Savet Filoloskog fakulteta koji je deo BU a pritom ta vlada vise ni nije u funkciji nego je samo tehnicka odnosno prelazna do nove koja ce biti postavljena ko zna kad?! Sve je u drzavi Srbiji nelegalno – nakupilo se previse toga!

    1. Uništeno nam je visoko školstvo i devastirani .A sve je to deo plana EU Nema Alternativu.

      1. Visoko skolstvo je reformisao i upropastio Gradjanski savez, uz podrsku Gradjanskih inicijativa. Dragor Hiber, strucnjak za Telekom, koji se promolio u tekstu je bio jedan od njihovih lidera. Sad nama soli pamet.

    1. Zasto da ne?

      Pa i prof. Iva Draskic koja je kandidat za novog dekana radi na Alfa Braca Karic kao redovni profesor.

  2. Glavna tema na Filoloskom je ko bi trebalo da bude novi dekan Fakulteta.
    A ko je imenovan za jednog od 27 clanova Saveta je bacanje prasine u oci narodu.

  3. Honorarno angazovan kao redovni profesor…Jedna recenica dovoljna da se stekne predstava o tome kakv je naucni kadar u pitanju i o kakvom je fakultetu rec.

    1. Dopunski rad je dozvoljen Zakonom o radu. Tu nema nista sporno.
      A izbor u nastavnicko zvanje i vrsta ugovora o radu su dve odvojene teme.

    2. slucajno znam coveka. Nije mogao da se izabere u Visokoj skoli sa profesora,te je presao na Megatrend da ga biraju u red. ptofesora kao honorarca.To noje dopusteno. Mora tamo da zasnuje radni odnos barem u delimicnom radnom vremenu, a ne kao honorarac.Takav izbor nije legalan.

      1. Ljudi, bira se DEKAN. Imamo 2 kandidata od kojih je jedan Karićev tezgaroš, koji nije hteo da bude ni upravnik katedre (zadnji i jedini put do pre 10 godina). Mislite o tome.

  4. Hiber veli: „Postoji klauzula da nastavnici Univerziteta u Beogradu ne mogu da predaju na konkurentskim ustanovama“.

    Ko je doneo ovu klauzulu? Univerzitet u Beogradu.

    Da li je prof. Draskic profesor na Univerzitetu Braca Karic? Jeste.

    Da li joj i danas na sajtu Karic fakulteta stoji biografija? Da.

    Da li ona krsi propise a hoce da bude dekan? Da.

    Da li treba ukinuti tu klauzulu? Mozda.

  5. Slucajno poznajem gdina Rabrenovics.Covek ne zna da li je dosao ili posao.Ima radove u casopisima iz farmacije, a po zanimanju je pravnik.

    1. Toliko je slab u nauci, da mu časopis Univerziteta Oxford, na SCI listi objavljuje radove iz raznih oblasti, pa i menadžmenta u zdravstvu. Naravno da je i pravo važno, za sve. Njima dobri tekstovi, tebi nisu. A ti verovatno nemaš nijedan takav rad, pa ti krivo… hahahaha

  6. Nepotrebno se troši energija i skreće pažnja sa glavne teme (izbor dekana) i strelica usmerava ka jednom od 27 članova Saveta. Kakav god da je – a iz biografije vidimo da objavljuje u prestižnim svetskim časopisima – on ne može bitno da utiče na odluke Saveta. Nelogično je i van pameti da pojedini nastavnici državnog fakultea koji je osnovala i finansira Srbija od Srbije žele da uzmu samo novac a ne dopuštaju osnivaču ni prava koja Zakon o visokom obrazovanju daje. A Rabrenović, ako je i pravnik, valjda će pomoći da delatnost fakulteta udje u regularne tokove.

  7. U svim režimima se tako radilo.Tadić psiholog ministar telekomunikacija, Jeremić nezna osnovne zakone fizike,itd

  8. Pod novom upravom Filoloski vec godinu dana, od njihovog dolaska, samo tone. Nekolicina uzima novac od javnih nabavki, skolarina…

    Sudbina FF je vrlo losa i jer vlast zna za politicku vezu macehe Cece Bojkvic i pastorke Ive, dekanice. Zaposleni i studenti su zrtve.

Ostavite komentar


Društvo

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem 8

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je državljanin Sjedinjenih Američkih Država Aleksander Martin M. (36) zbog sumnje da je 27. jula 2024. godine u centru Beograda neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, dok je u sobi jednog hostela gde je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao još jedan okvir i 14 metaka različitog kalibra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.