Vlada Srbije predložila da napad na zdravstvene radnike bude posebno krivično delo 1Vlada Srbije: Foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)

Vlada Srbije je danas predložila da se u Krivičnom zakoniku propiše posebno krivično delo i posebne kazne za napad na zaposlene u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je posle sednice.

U saopštenju piše da je „Izrada Nacrta krivičnog zakonika u toku i da će biti u skupštinskoj proceduri krajem godine“.

Cilj je da bude obezbeđena veća zaštita zaposlenih u zdravstvenim ustanova i sprečavanje napada na njih, a kojima su često izloženi.

To je predloženo „u cilju prevencije i zaštite zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, u vezi sa poslovima koje obavljaju“, navodi se.

Vlada Srbije usvojila odluke o broju budžetskih studenata na osnovnim, integrisanim, master i doktorskim studijama za školsku 2024/25. godinu.

Na sednici je usvojena i više dokumenata – memoranduma o razumevanju o saradnji i protokola između vlada Srbije i bh.entiteta Republika Srpska iz različitih oblasti,

Oni se odnose na oblasti kulture, prosvete, poljoprivrede, trgovine, turizma, brige o porodici i dijaspore, navodi se.

Doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o uspostavljanju saradnje između grada Užica, Srbija i grada Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari