Vlada tretira Savet kao strano telo

* Neverovatno da se predmet "Sartid" nalazi u statusu predistražnih radnji duže od 13 godina
Miroslav Milićević, potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije

Ostavite komentar


  1. Pitao bih pravnike (V.Rakic Vodinelic na primer) moze li se tuziti vlada za formalno neispunjavanje svojih obaveza.Klasicna tuzba bez rasprave da li je vlada u pravu, da li je korisno, da li narod to hoce i sl.Jednostavno, postovanje prava i zakonom predvidjenih drzavnih institucija.Obaveza je vlade da postuje zakon i to je vece od svake partije i trenutnog interesa onog koji krsi zakon.

  2. Pitao bih bota pod radnim imenom 011 koliko mu centrala placa za ovakve komentare? Kolika je korupcija kod SNS botova? Jel on dobija veci sendvic za komentar na Danas portalu od recimo bota koji komentarise u Politici ili B92? To su pitanja koja muce botove a ne demokratija i transparentnost u Srbiji.

  3. Navescu jedan podjednako funkcionalnno besmislen primer. Aplicirao sam za socijalnu pomoc kao samohrani roditelj deteta invalida. Svojevremeno je sud odredio da bivsa supruga daje na ime alimentacije 2000 mesecno, koje ona ne daje jer je nezaposlena. Medjutim te imaginarne 2000 ce mi se oduzeti od iznosa socijalne pomoci bez obzira na stvarnost jer su d je presudio a presuda je vazeca. Ne postoji pravni normalan mehanizam koji mogu da upotrebim i izbegnem umanjenje socijalne pomoci na konto necega sto ne dobijam… Ovo je sumanuta zemlja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.