Vlada uvodi u Zakon o dualnom obrazovanju i mogućnost dvogodišnjeg obrazovanja

Ostavite komentar


  1. Dok se u pristojnim drzavama trajanje obaveznog obrazovanja produzava, kod nas ostaje isto. Uz podstrek deci da sto pre pocnu da srafcigerisu uz pivo i realiti. Umesto da uvedemo obavezno obrazovanje od bar 11 godina, nasa Drzava od mladih pravi jeftinu i neobrazovanu radnu snagu! Bez ikakvog izgleda da iz tog svog nesrecnog zivota pobegnu. I dok smo nekada bili predvodnici u savremenom pristupu skolstvu (odmah posle rata je uvedeno obavezno osmogodisnje obrazovanje a zanat trajao TRI godine), sada smo po svemu na zacelju.

  2. Ne zelim da dam cinican komentar ali ovo sto se radi je sledece :
    Omladina kod nas poslednjih par decenija prolazi kroz ozbiljnu krizu integriteta i ulazi u jednu veliku disproporciju kada su u pitanju opcije i mogucnosti u odnosu na taj , kod nas toboze “ ozloglaseni “ zapad .
    Skraceno skolovanje donosi dobro samo onima koji barataju sa sredstvima dobijenih od poreza , samom mladom coveku ili zeni uskracuju sansu da se u potpunosti oforme kao profesionalne licnosti sa kritickim nacinom razmisljanja , koje je osnov uspeha zapadnog sveta .

  3. Zakonom o dualnom obrazovanju ,Vlada Srbije otvara širom.otborens vrsta za zapošljavanje najnižih zvanja ,jer isto jedino preostaje u Srbiji.
    Visoko obrazovani su otišli ili su u finalnom pripremama da odu iz države Srbije, ponižene , obespravljene , sa lošom vlašću , vlašću kriminala , ne znanja ,
    ne obrazovanja ,korupcijee i laži..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.