Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić rekao je juče da je šest odbornika vladajuće koalicije u lokalnom parlamentu ostalo bez mandata po sili zakona jer su imenovani u upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća. Marušić je na konferenciji za novinare rekao da se to mora konstatovati na prvoj sednici lokalne skupštine.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić rekao je juče da je šest odbornika vladajuće koalicije u lokalnom parlamentu ostalo bez mandata po sili zakona jer su imenovani u upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća. Marušić je na konferenciji za novinare rekao da se to mora konstatovati na prvoj sednici lokalne skupštine. Gubitkom tih šest mandata vladajuća grupa stranaka, okupljenih oko DSS i NS, mogla bi da izgubi većinu. Međutim, eventualno formiranje nove većine zavisi od odbornika SRS koji se još nisu izjasnili kako će glasati.
Marušić je rekao da za gubitak mandata šestoro odbornika najveću odgovornost snosi Snežana Nikolić, sekretar Skupštine opštine, čija je obaveza da brine o zakonitosti rada, zbog čega će biti pokrenut postupak za njeno razrešenje. Odborničke mandate su, prema Marušićevim rečima, izgubili Radisav Stojanović (PUPS), Zvonko Petrović (DSS-NS), Milena Vulović (DSS-NS), Slobodanka Pantić (DSS-NS), Ljiljana Aković (G17 Plus) i Vera Stojanović (DS).
Pošto su pojedini odbornici imenovani u upravne i nadzorne odbore još u novembru 2006. godine, šef opozicione odborničke grupe Pokret za Gornji Milanovac Dragan Đorđević najavio je inicijativu za poništavanje svih skupštinskih odluka koje su od tada usvojene. Agencija Beta kontaktirala je Snežanu Nikolić, ali ona nije želela da komentariše Marušićeve optužbe. Predsednik opštinske Komisije za kadrovska i administrativna pitanja Dušan Lović rekao je agenciji Beta da će, ako je u pitanju sukob interesa, odbornici podneti ostavke u upravnom odborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari