Ako EK ne bude kritična prema Srbiji, džabe troši vreme na Izveštaj

Viola fon Kramon Taubadel, izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu, za Danas o vladavini prava i pregovorima Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Zemlje se primaju u EU kad se donese politička odluka za to. Otvaranja poglavlja su tehnička stvar.

    1. Mirne demonstracije u julu? Što baš na početku intervjua da ova gospođa masno slaže? Da pojača utisak? Pa nije, sve smislemo što je posle rekla obezvredila je ovom konstatacijom. Ova vlast se može kritikovati za bezbroj stvari, ali ne i providnim lažima što je delu opozicije i delu evroparlamentaraca manir.

      1. Ona i ne zna tko je tkz srbijanska oporba – ćini se da netko pokušava sebi dat na važnosti u (ne)vrijeme korone i niza globalnih izazova i oćekuje da će se sad Europa bavit nakakovim postizbornim oporbenim srbijanskim frustracijama. Kakova pušiona od vas dragi srbijanci!

      2. Je’l ‘maniristo’, … koliko ti drugova iz komsiluka zivi u inostranstvu?
        A rodbine?
        Upornim duvanjem u svoju ‘cipuljicku tikvu’, … za sendvic, … ces jedino uspeti da iselis i ostale, …

  2. Zbog Kosova, katastrofalno pogresne procene i svoje politicke kratkovidosti, sami su stvorili svog ‘Srpskog Sultana’ pre 9 godina.
    Sada se, vidimo, … sami sebi zale na njega!
    Mi mora da smo najgluplji i najocajniji narod na Planeti.
    Jedno je sigurno, sva ta prica Gospodje Von Kramon, za nas ne znaci nista. Imamo mnogo veci problem svakodnevno boreci se sa njihovim ‘politickim proizvodom’.

    1. Ne trpaj svoj narod u vreću gde si i ti, mnogo je pametniniji od onog što ti misliš o njemu. Svaki čas neki pametnjaković, polupismen i ostrašćen, kudi svoj narod. Pa takvi su u tom narodu najgori.

      1. Izgleda, oni ‘pametni’, glasaju za Tvoga. Zato placu po aerodromima, ispracajuci svoje potomstvo u jednom pravcu!
        Ako to nije ‘pamet’, ti ces nam reci sta je?

  3. Pa to je makar jasno. Vlast sve radi da se ne udje u EU jer ce to biti definitivno njihov kraju. Vladavina prava je poslednje sto im treba.

  4. Da postoji zabrana izražavanja i izveštavanje ne bi ti sada jela ovde ono što se ne jede!

  5. Ovo drustvo je toliko otislo u beznadeznost, da cak i predstavnici Evropskog parlamenta uzimaju zdravo za gotovo da Vucic treba da formira vladu, sto uopste nije u opisu njegovog posla. Njegovo je da izabere mandatara vlade koji treba sam da bira svoje saradnike. Tako bi bar trebalo da izgleda u teoriji i u javnosti, ako nista drugo. Ovde su svi prihvatili da je normalna stvar da predsednik jedne drzave krsi Ustav svakodnevno, i niko uopste i ne reaguje ili ne primecuje to iz Evrope. Umesto toga su oni prihvatili da je jedan covek seo na carski tron pre 8 godina i nema nameru da se sa njega skloni po cenu svega. Porazavajuce i tragicno za ovaj narod koji jos zivi u vremenu Hladnog rata.

  6. Tesko je za Violu da ukapira da EU nije Velika Nemacka, da je bedno zloupotrebljavati EU pozicije za promovisanje nemackih interesa a albanizacija Kosova, jeste nemacki interes i to jos iz vremena II svetskog rata i Hitlera kada je Nemacka na slican nacin sponzorisala albanski nacionalizam i odvajanje Kosova od Srbije. Zaboravila je Viola kako je Nemacka prosla kada je na slican, agresivni i nadmeni nacin, nametala svoje interese i ponasala se kao da je Evropa njeno vlasnistvo.

  7. Ako je izvjestitelj za Kosovo, neka se koncetrira na isto, a neka pusti na miru svog kolegu koji je izvjestitelj za Srbiju

  8. Stvarno mi nisu jasne ove priče o slobodi izražavanja u Srbiji. Nova, Vreme, Danas, N1, NIN, Nedeljnik, Tabloid, sve su to mediji gde možeš reći najgore stvari o Vučiću, njegovoj stranci, vladi itd.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 8

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.