Đinđić je predvideo da će Srbija biti nedovršena država

Svetozar Čiplić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu

Ostavite komentar


  1. Dobra volja, znanje… i dotrajala kicma…. a mladi zombirani na internetu. Onaj nema za sta da se brine, pameti nema, jos manje konkurenciju.. vladace do duboke starosti

  2. Ali je pok. Djindjic , prevideo , prvo saradnike , a pre svega viziju jedne Kine , sto kao filozof , pokazuje da je bio zanesen plenom , koji su pokupili njegovi saradnici i savremenici…Takodje pokojnici , u ideoloskom smislu, lamentirajuci nad kratkim delom Zorana , koji je promovisao trotinet u Srbiji , jos davne 2001. godine…Eto,toliko.

  3. Dođe jedan čovek i uzurpira sve. Šta su radili svi pre njega da ne nastane i zloupotrebi sve takav Jedan čovek?

  4. Djindjic je to predvideo? Samo ako je u pitanje fundamentalno nepoznavanje istorije od strane autora teksta – jer je Srbija nedovrsena jos od Urosa Nejakog tj, nekih 700 godina…

  5. Evidentno je da A. Vučić ne poštuje Ustav R. Srbije u nekoliko njegovih odredbi. U jednom delu teksta to stidljivo potvrđuje i intervjuisani poverenik Narodne stranke za Vojvodinu i bivši sudija Ustavnog suda, bivši ministar za ljudska i manjinska prava, bivši član ustavnog saveta predsednika Republike, S. Čiplić. Kako je g. Čiplić svestan te činjenice i kako zauzima visoku poziciju u opozicionoj stranci, interesuje me zašto se Narodna stranka svesna da Ustavni sud odlučuje u postupku o postojanju povrede Ustava od strane predsednika Republike, ne obrati Ustavnom sudu tim povodom?

  6. Ustavni sud Srbije već više od 150 dana ima »u radu« podnesak kojim se od suda traži da utvrdi, da li je u skladu sa Ustavom Srbije da ime predsednika Srbije bude u nazivu jedne izborne liste; »Aleksandar Vučić – za našu decu«, kao i da li Ustav Srbije dozvolja da predsednik Srbije istovremeno bude i zakoniti zastupnik jedne političke stranke.

  7. Uvaženi profesor bi mogao da oceni ustavnost prisustva „Predstavnika EU“ na sednicama Parlamenta, i oficira NATO u Generalštabu?

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.