EU nema „recept“ za balkanske autokrate

Stručnjaci za evropsku integraciju sumnjaju da će Ekonomsko-investicioni plan EK za region unaprediti vladavinu prava

Ostavite komentar


  1. Kad Angela Merkel vlada od 2005 godine to je onda demokratski jer je to vaš nepogrešivi uzor. Stvar je u standardu i mogućnostima običnog čoveka. Smatram da su kod nas cene previsoke i da vladaju monopoli u mnogim oblastima. Da je uvozni lobi ostvario ogroman kapital jer imaju svoj politički feud. Ipak bez obzira na sve Srbija je napredovala zadnjih nekoliko godina i to ne može niko da ospori.

    1. Angela Merkel nije nepogrešivi uzor autoriki već je ona uzor celoj Evropi. Jedino nama možda nije . Zato i jesmo tu, gde jesmo. Najgora zemlja po mnogo čemu u Evropi. To je zato, jer je nama vlajda uzor neko drugi.

      1. EU države odmah čo ulasku u EU treba da se suoče sa jačom pozicijom Srbije i očekuju opšti koncenzus i tužbu za nadoknadu štete, nadoknadu za poginule, nadoknadu za životnu redinu, nadoknadu privredi i društvu za izgubljeni privredni potencijal, a drugari koji iz Srbije budu protuv takođe da odgovaraju prema zakoni zaštite nacionalnog interesa koji će se još dopuniti

    2. Angela Merkel je izabrana demokratskim putem, uz mnogobrojna suceljavanja misljenja, otvorenost medija, odsustvo tupavih bot-brigada, autobuskih ekskurzija, crnih dzipova bez tablica i slobodni ste da dodate i sve ostalo. Ukoliko izgubi na izborima, Angela Merkel ce se povuci bez drame, to je sigurno. Velika je razlika izmedju njene vladavine i vladavine jednog autokrate.

  2. Stvar u tome sto dobar dio te „pomoci“ podele lokalni mocnici i briselska birokratija.

  3. O da i te kako imaju! O da.
    Samo sacekajmo narednih 10 godina i novu ekonomsku krizu. Nakon ove iz 2020.

  4. Samo unutra svojih zemalja autokrate, ka spolja su sluge. Svi do jednog su u službi stranog kapitala. Takvom kapitalu unutrašnja autokratija donosi udobnost, a ne problem.

  5. Vise je nego jasno da EU (Nemacka) ne zeli da promeni „balkanske autokrate“ i da je u direktnoj sprezi sa njima. Zasto? Jer su to zemlje iz kojih se crpe resursi i jeftina radna snaga, poznatim jezikom receno kolonije.

  6. Kako nema? Ima. Drži ih na vlasti (zvanično: podržava) dok sprovode neoliberalnu (neokolonijalnu) agendu. Sve drugo je šminka.

  7. Autokrate vladaju uz pomoć službi bezbednosti . Dok se EU ne intehriše bezbednosno , vojno , sudski i obaveštajno nama šanse da se bori sa Orbsnima, Borisovima, Vučićima , Dodicima i sličnim likovima.

  8. Niko vise nije naivan da misli da EU ne moze da utice na Balkanske autokrate, oni im bas ovakvi i trebaju da odrzavaju kolonijalni status. Isto to rade i u africkim zemljama, isto su to radila sva carstva u proslosti.

  9. eu vise nema nikakav kredibilitet, bilo u samom krugu eu, bilo na druge delove, kao naprimer zapadni balkan! jedno pricaju a ponasaju se skroz suprotno!

  10. Ko god misli da je oblik vladavine uslov prosperiteta i boljeg života duboko je u zabludi. primer Libija. Za vreme Gadafija su nemerljivo bolje živeli nego sada.

  11. 9 milijardi evra podeliće bratija državne uprave sa EU namesnicima a dugove vraća će rulja. Samo iz Srbije EU kolonizatori godišnje iznesu preko 3 milijardi evra plus u trgovinskom suficitu tako da ovih 9 milijardi rulji neće ostati ni cvonjka samo što će je odrati porezima i akcizama. Odraće koži sirotinji .

    1. Za EU Lukasenko (29 god) autokrata, Milo Djukanovic (31 god) demokrata, licemeri, vise zla no dobra naneli siromasnim zemljama nego dobra

  12. Evropa ima Nemačku, a Nemačka testament Vermahta kog se drži ko pijan plota, kroz globalistički projekat , a u njemu balkan nepostoji već prostranstvo gde živi jeftina radna snaga robovskog porekla , gde su sirovine, izvori energije za Vermaht itd.,
    O čemu vi bulaznite uopšte.!

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 8

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.