Evropske autokrate više neće biti sigurne

Stručnjaci za evropsku integraciju odavanju novih ovlašćenja Uniji da nameće sankcije pojedincima i entitetima koji krše ljudska prava

Ostavite komentar


  1. ni za milimetar nije mrdnulo. Niti treba. Poljska i Madjarska nisu ni ciljane, ni pogodjene. A ko su ustvari „autokrate“ u EU? Postoje drzave gde se ne odrzavaju izbori? Mozda se misli na Merkel, koja je punih 16 godina na vlasti

    1. Mda, novine pune jadikovki nesrecnih nemaca koji se bune zbog teskih uslova zivota i socijalne nepravde.

  2. Zar je ovo demokratija kojoj treba težiti? Upravo je nametanje sankcija drugima koji drugačije misle AUTOKRATIJA.

    1. Jeste, ovo je demokratija. Svako ima pravo da odluči kome će dati svoje pare, to je suština ovog teksta. Ako si ti nasilnik u svojoj kući, a meni se to ne sviđa, imam pravo da ti ne pozajmim pare koje ti trebaju.
      Šta bi ti – da možeš da radiš šta.hoćeš a i da od EU uzimaš koliko hoćeš? Neće da može.

  3. Pocelo Taci je otisao Djukanovic takodje sad ce Rama da bude srusen budite spremni docicemo da vas pomognemo da srusite Vucica.Balkan bez autokratne diktatire I bez lopova u vlasti .

  4. Desničarske bajke.Ako bilo kako kaznite bar jednu državu u EU ni jedan zakon doneti ne možete jer se gotovo sve idlučuje konsenzusom tj potpunom saglasnošću svih.EU treba izbrisati i ili vratiti na EZ ili raditi po principu SAD sa 51 državom.

  5. Hocete covwka da vlada drugima a da ne vlada zdravim razumom, nasli ste pravog, ovo voli to vise nego da jede, dise, spava… bas bas uziva jakooo, drago mi zbog njegove srece, na stranu sto ludo dete potrga igracku, ali igra je puna srece i zadovoljstva, za njega samog i one tudume oko njega koji nemaju pamet ili moral a mnogi oboje

  6. A kako ćete da kaznite one vlastodršce zemalja EU koje su učestvovali u bombardovanju SRJ (Savezne Republike Jugoslavije) tokom 1999 mimo odluke SB Ujedinjenih Nacija i suprotno međunarodnom pravu!? To je daleko veći zločin od ovoga što sada razmatrate.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.