Kinesko zapošljavanje Vijetnamaca u Srbiji

Bivši sudija Vrhovnog suda i univerzitetski profesor u penziji

Ostavite komentar


  1. U Delta agraru u Celarevu rade radnici iz Kirgistana,Kube,Indije, od nasih radnika kojih bude na stotine niko nije prijavljen i tako god,muljanje a inspekcije nigde.

  2. Ajde lepo poništite sve te zakone o strancima jer su nepotrebni. Koji god stranac dođe u Srbiju, ima novca za kiriju i da se izdržava, ili ima posao koji je plaćen dovoljno za normalan život u Srbiji, i sve dok poštuje zakone i plaća poreze — zašto je potrebna intervencija države?

    Čemu služe sve te birokratske komplikacije? Svaka im čast ako mogu da opstanu u stranoj zemlji, bez znanja jezika, bez veza i vezica, kumova i burazera…brate, neka ih, neka su dobrodošli.

    A ako ne mogu da opstanu, nemaju za stan i hranu i elementarne potrebe, pa zar zaista neko misli da neki državni ćata treba da im to kaže? Pa takvi će sasvim normalno, jer nemaju izbora, ili da se vrate odakle su došli, ili će da traže sreću na trećem mestu.

    Nikako ljudi da shvate, Srbija se bori za stranu radnu snagu sa zapadnom (i istocnom) Evropom. Ako objektivno ne možemo da konkurenciji pariramo finansijski, pa makar možemo da stranim radnicima maksimalno olakšamo dolazak, opstanak i ostanak, tako što njima i njihovim poslodavcima nećemo da namećemo beskorisne birokratske prepreke.

  3. Naše (uglavnom privatne firme) inspekcije češljaju uzduž i popreko, ugostitelje reketiraju Vučkovi puleni, srpski svršeni studenti ne mogu da nadju posao, a stranci kupuju kuće, zemljišta, investitorima država plaća sve što požele…Pa baš nam je dobra ekonomija : cene divljaju, plate bedne, penzije još više, dok se vodja hvali uspesima!? Pa Srbija za par meseci neće imati ni jedno parče zemlje u svom vlasništvu. O izvorima vode, rudnicima i ostalom „blagu“ da ne govorim. Ne mogu da verujem da je narod slep kod očiju!

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.