Partijska skupština u Vučićevom zarobljeništvu

Izbori nelegitimni ukoliko predsednik nastupi i kao predstavnik liste svoje stranke, piše sociolog Zoran Gavrilović

Ostavite komentar


  1. Kada građanin krši ustav sleduje ga zatvor. Ovaj građanin je odavno prekršio ustav države, zašto je na slobodi??

  2. Presešće mu izbor, što je odabrao biti političar u životu. Bolje da je ostao samo huligan.

  3. Pa to i jeste cilj izbora,zar ne?Pobednici biraju poslanike,nece valjda ulična rulja zaostala u vremenu i prostoru?!Ne lažite više sami sebe,ni vi ne verujete u ono što pišete i postavljate…

  4. Nosilac izborne liste koalicije stranaka koju predvodi SNS je Branislav Nedimović, pa se odmah postavlja pitanje, kako je i zašto Republička izborna komisija proglasila tu izbornu listu sa nazivom »Aleksandar Vučić – za našu decu«. Naime, u stavu 1. člana 42. Zakona o izboru narodnih poslanika između ostalog piše, citiram; »da se u naziv izborne liste može uključiti ime i prezime lica koje politička stranka odredi kao nosioca izborne liste“. Dakle, pošto je očigledno da Aleksandar Vučić nije nosilac izborne liste, njegovo ime i prezime ne bi smelo da se nađe u imenu izborne liste, jer to nije dozvoljeno po stavu 1. člana 42 Zakona o izboru narodnih poslanika i zato bi nadležni morali da ponište rešenje o proglašenju izborne liste »Aleksandar Vučić – za našu decu«.

    1. Autor je ovde misilo na sukog intesa predsednika Srbije i predsednika stranke.

  5. Ko da proveri ambasador Eu Fabrici? Pa on pise autorske tekstove za Kurir i navija za Vucica i rukama i nogama. Tri pitanja za komesara Eu Borela ili upucene:
    1/ Kojom sumom je placen AUTORSKI TEKST ambasadora Fabricija objavljen pre neki dan u Kuriru?
    2/ Ko je platio debeli honorar?
    3/ Da li je to uobicajena praksa da ambasadori EU pisu “autorske tekstove“ u tabloidima drzava gde obavljaju diplomatsku sluzbu?
    4/ Da li je ovo indirektna korupcija, i kakav je stav diplomatije Eu o tome?

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.