Prava zaposlenih drastično se ne poštuju

Ko je odgovoran za težak položaj radnika

Ostavite komentar


  1. Radna snaga u Srbiji ima samo jedan epitet, koji vlast koristi kada ih nudi investitorima, jeftina radna snaga … To su osobe bez ljudskih prava (nešto je bolji položaj zaposlenih u državnom sektoru) po bilo kom pitanju. Npr. moraju da rade za državne praznike iako obdaništa, vrtići i škole ne rade (ko će da čuva decu, o kojoj država non stop priča …), zaposleni u tržnim centrima rade svaki dan, po ceo dan, zašto? Predugačak je spisak da bi se u komentaru pisalo …

  2. Sudska vlast u Srbiji je najveci problem jer su sudije korumpirane od standardnih iznosa od 500 evra pa do nekoliko desetina hiljada evra. Ali, ona je problem i zato sto je pod neposrednom upravom politicke vlasti, preko bivseg ministra pravde.
    A, najveci od svih tih sudskih problema je Prvi osnovni sud u Beogradu. On teritorijalno pokriva sam epicentar Beograda, tu su strane domace kompanije, drzavne instiucije, vredno zemljiste. Tamo sve vri od korupcije, i sto je najgore to im Kasacioni sud tolerise. Deljenje pravde na ovako nepravedan i vulgaran nacin je u stvari pravi dokaz da Srbija nije drzava.

  3. Poštovani,
    Želeo bih da mojim komentarom skrenem pažnju na sledeće vezano za ovaj izvanredni članak;
    Sudska i izvršna vlast su direktno podređene vladavini partokratije koja je u Republici Srbiji vrhovna vlast izrazito suprotstavljena demokratskim principima.
    17 januara 2017 godine, Muzička škola u Subotici raspisala je konkurs za radno mesto direktora. Uredno sam i blagovremeno konkurisao i ispunjavao sam sve uslove konkursa. Školski odbor (sa predsednikom Alisom Žaki Jovanić, saučesnicom u falsifikovanju dnevnika individualne nastave Miloša Nikolića, profesora violine bez završene srednje škole), izabrao je za direktora Draganu Nikolić na osnovu njene nepotpune konkursne dokumentacije sa potpuno sakrivenim svim ličnim podatcima.
    Kao konkursnom kandidatu, Škola mi je uskratila pravo na uvid i kopiranje njene konkursne dokumentacije. Po blagovremeno podnetoj tužbi-upravni spor, Upravni sud punih dveipo godine nije doneo presudu a predmet spora je četvorogodišnji mandat za radno mesto direktora. Verovatno će presuda biti doneta po isteku mandata za to radno mesto, čime će pravda biti potpuno obesmišljena. Zločini izvršne i sudske vlasti su očigledni i dosledni, naročito u sveri rada, zato što jemče siguran birački resurs partijama koje čine vlast. Radikalna izmena nakaznog sistema bila bi iznuđena jedino tako što bi svi radnici uskraćeni prava na rad, ili ucenjeni gubitkom radnih mesta tražili kolektivni politički azil u zemljama zapadne demokratije zbog nepodnošljivosti uslova života koje im nameće sistem kao anti ustavni i antizakonski konstituent.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.